Σινεμά στα Πεύκα: The Good Boss (Το Τέλειο Αφεντικό)

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία

The Good Boss (Το Τέλειο Αφεντικό)

Ισπανική-Δραματική 2021

Σκηνοθεσία: Fernando León de Aranoa

Πρωταγωνιστούν: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Fernando Albizu, Tarik Rmili, Rafa Castejón και Celso Bugallo

ο The Good Boss (Το τέλειο Αφεντικό) του Fernando León de Aranoa είναι μια ταινία με απλή και τυπική πλοκή, που ξεχωρίζει χάρη στην ερμηνεία του πρωταγωνιστή της.

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις. Προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Η ταινία είναι μια ιδιόμορφη σάτιρα, πολύ πιο ρεαλιστική από ό,τι δείχνει, αλλά με λίγο προβλέψιμο σενάριο. Το καλό με το The Good Boss είναι ότι, αν και χάνει κάποιες φορές τον ρυθμό του, δεν αναλώνεται σε δευτερεύουσες ιστορίες και ούτε χάνει την εστίαση του.

Η ερμηνεία του Javier Bardem είναι και αυτό που κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα. Ο Bardem είναι εξαιρετικός, ίσως και καλύτερος από την ταινία που του χάρισε τη φετινή υποψηφιότητά του για Όσκαρ. Αγκαλιάζει κάθε υπερβολή του ρόλου, ενώ ταυτόχρονα του δίνει και μια αληθινή υπόσταση.

Το The Good Boss (Το τέλειο Αφεντικό) του Fernando León de Aranoa είναι μια καλοφτιαγμένη κλισέ ταινία, τελικά πιο διασκεδαστική από ό,τι μοιάζει.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις 8.30 μμ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Φανή Ζέτου 6984765975

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Λεωφορείο της συμφοράς

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία: …