“Ευ ζην στον τόπο μου” – Βιώσιμη Πόλη

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Χρόνια Πολλά με υγεία, ειρήνη, αγάπη.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω το νέο πρόγραμμα του 1ου Γυμνασίου Πεύκων και σας καλούμε να συμμετέχετε και σεις στην καταγραφή και έρευνα που υλοποιούν οι μαθητές του σχολείου, που θεωρούμε πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΩΝ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, Τ.Κ. 570 10, Πεύκα,  Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 674659 – 2310 673944

E-MAIL: mail@gym-pefkon.thess.sch.gr, mail2@gym-pefkon.thess.sch.gr

Μέλος του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»

“Ομάδα του Σχεδίου Δράσης «”Ευ Ζην” στον τόπο μου»

“Περιβαλλοντική Ομάδα «Το Περιβάλλον αλλάζει – Ευ ζην στον τόπο μας»

Σχολικό έτος: 2023-2024

Αγαπητοί φίλοι,

Δημιουργήσαμε αυτόν τον ιστότοπο ανταλλαγής εμπειριών και ενημέρωσης για την περιοχή μας, προκειμένου να καταγράψουμε τις ομορφιές της περιοχής των Πεύκων, αλλά και τα προβλήματα που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

Σας καλούμε να μας στείλετε φωτογραφίες (συνοδευόμενες από μία μικρή περιγραφή και το ακριβές σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία), σχετικά με τις ομορφιές της περιοχής μας, όπως όμορφα τοπία, πάρκα, κήπους, δάση ή άλλους ανοιχτούς χώρους με πλούσια βλάστηση, ιστορικά ή πολιτιστικά αξιοθέατα,  γέφυρες, όμορφους δρόμους και πεζοδρόμια, ή ό,τι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να εστιάσουμε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας. Στείλτε μας φωτογραφίες (συνοδευόμενες από μια μικρή περιγραφή και το ακριβές σημείο που τραβήχτηκε η φωτογραφία), σχετικά με τα κακώς κείμενα που παρατηρείτε στην περιοχή μας, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, δυσκολία στις μετακινήσεις, επικινδυνότητα σημείων στους δρόμους ή αλλού, σκουπίδια, παράνομες χωματερές, μόλυνση ή άλλα περιβαλλοντικά (και όχι μόνο) ζητήματα.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που να προάγει το «Ευ Ζην» στην περιοχή μας, τόσο από περιβαλλοντικής, όσο και από κοινωνικής άποψης. Με τη συμμετοχή σας, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε τα καλώς κείμενα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα της πόλης μας.

Μπορείτε να μας στείλετε το υλικό σας στη διεύθυνση mail2@gym-pefkon.thess.sch.gr γράφοντας στο θέμα «Ευ Ζην στον τόπο μου».

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://chrissap.sites.sch.gr/viosimipoli/ [1]”

Check Also

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην είσοδο των Πεύκων.

Στον οικισμό Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον κόμβο Κ6 εγκαταστάθηκε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας της …