Σινεμά στα Πεύκα: Η ωραία της ημέρας (αφιέρωμα στην Κατρίν Ντενέβ).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΙΝ ΝΤΕΝΕΒ

Η γυναίκα που άλλαξε τα στερεότυπα του σινεμά

Την εποχή που ξεκινούσε η Κατρίν Ντενέβ την πολύχρονη καριέρα της, οι σταρ του κινηματογράφου ήταν η Μπριζίτ Μπαρντό, η Τζίνα Λολομπριτζίτα, η Σοφία Λόρεν και άλλες πανέμορφες κοπέλες που υπήρξαν –μεταξύ άλλων- είδωλα του σεξ. Η Κατρίν Ντενέβ, με τη συνδρομή φυσικά εξαιρετικών Γάλλων δημιουργών- παρουσίασε ένα άλλο «είδος γυναίκας», ένα διαφορετικό στιλ, περισσότερο σύνθετο και πολύπλοκο.

Περισσότερα για τη σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό θα μάθουμε κατά την προβολή του μικρού αφιερώματος το οποίο θα προλογίσει την Κυριακή 12 Μαρτίου ο καλός δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Θανάσης Βικόπουλος, που καθημερινά στις 7 το απόγευμα παρουσιάζει την εξαιρετική εκπομπή «Μια ιστορία θα σας πω» και ο οποίος είναι δηλωμένος λάτρης της Κατρίν Ντενέβ.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή αυτή, 12 Μαρτίου 2023 στις 8.30 το βράδυ, στο πρώην δημαρχείο Πεύκων, θα προβληθεί η ταινία «Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»  γαλλική δραματική ταινία του 1967 σε σκηνοθεσία του Λουίς Μπουνιουέλ και με πρωταγωνιστές τους Κατρίν Ντενέβ, Ζαν Σορέλ και Μισέλ Πικολί.

Την επόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου θα προβληθεί η ταινία «ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ» σε σκηνοθεσία Τόνι Σκότ με πρωταγωνιστές τους Κατρίν Ντενέβ και τον μουσικό Ντέιβιντ Μπόουι.

Μη χάσει κανείς ειδικά την πρώτη ταινία, αυτή την Κυριακή και τον πρόλογο του προσκεκλημένου μας δημοσιογράφου.

Σας περιμένουμε.

Πληροφορίες: Φανή Ζέτου, τηλ. 6984765975

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Λεωφορείο της συμφοράς

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία: …