Σινεμά στα Πεύκα: Ένα παράξενο ζευγάρι

ΓΟΥΟΛΤΕΡ ΜΑΤΑΟΥ – ΤΖΑΚ ΛΕΜΟΝ

Μια φιλία σε άλλο επίπεδο

Την 1η Οκτωβρίου του 1920 γεννήθηκε  ο Γουόλτερ Ματάου, σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός και κάτοχος όσκαρ.

Με την ευκαιρία αυτή η κινηματογραφική λέσχη «Σινεμά στα Πεύκα» θα κάνει ένα μικρό αφιέρωμα, όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στο alter ego του, τον Τζακ Λέμον με τον οποίο γύρισαν πολλές πετυχημένες ταινίες.

Θα προβληθούν δύο εκπληκτικές κωμωδίες:

1.  Την 1η Οκτωβρίου το «ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ – THE ODD COUPLE, ταινία του 1968 σε σκηνοθεσία: Gene Saks, μια από τις απολαυστικότερες Buddy-Comedies όλων των εποχών αλλά, ουσιαστικά, και η  ταινία που δημιούργησε το είδος!

Μια παράξενη συγκατοίκηση γεννιέται όταν δύο φίλοι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, μένουν μόνοι, αφού τους εγκαταλείπουν οι γυναίκες τους, για διαφορετικό όμως λόγο τον καθένα. Άσπονδοι φίλοι, φαινομενικά αταίριαστοι αλλά στην πραγματικότητα τόσο απαραίτητοι ο ένας στον άλλο, γιατί ξέρουν καλά και οι δύο πως, όσο κι αν συνέχεια διαφωνούν, οι ζωές τους θα ήταν αβάσταχτες χωρίς να έχει ο ένας τον άλλο!

2.   Στις 8 Οκτωβρίου, το μαγικό δίδυμο επιστρέφει σε άλλη μία υπέροχη κωμωδία: TΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ – THE BUDDY, του σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ. Οι δύο πρωταγωνιστές θα γίνουν κατά λάθος… Τα φιλαράκια, καθώς ο Ματάου είναι επαγγελματίας δολοφόνος και έπιασε… δωμάτιο με θέα σε ένα ξενοδοχείο για την τελευταία του δουλειά, ενώ ο Λέμον στο διπλανό δωμάτιο ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει επειδή τον παράτησε η γυναίκα του.

Η προβολή θα γίνει στο πρώην δημαρχείο Πεύκων στις 20.30. Είσοδος και έξοδος δωρεάν.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Λεωφορείο της συμφοράς

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία: …