ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΕΥΚΑ)

Έγγραφο-αίτημα προς την Περιφέρεια κατέθεσε από 4 Οκτωβρίου το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, για τη δημιουργία διαβάσεων πεζών στη Λεωφόρο Παπανικολάου, θέλοντας να συμβάλλει στην επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Πεύκων καθημερινά.

Παραθέτουμε το αίτημα:

Κύριο                                                                                                              Πεύκα, 4.10.2017

Δ.Αγγελίδη                                                                                                    Αρ.πρωτ.87

Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων ΜΕ Θεσσαλονίκης

Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων

Περιφέρεια ΚΕ Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη

 

Θέμα: Αίτημα για σήμανση διαβάσεων πεζών στα Πεύκα

Ο Σύλλογός μας, το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, είναι ένας περιβαλλοντικός-πολιτιστικός σύλλογος με έδρα τα Πεύκα (Ρετζίκι). Οι δράσεις μας, στα 23 χρόνια της ζωής του, είναι ποικίλες και στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Πεύκων με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Πεύκα, όπως γνωρίζετε, είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται αυτό στην καθημερινότητα των πολιτών.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε για τη δημιουργία και σήμανση διαβάσεων πεζών επί της Λεωφόρου Παπανικολάου (περίπου 10), όπως αυτή διασχίζει τον οικισμό μας.

Σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά διαπιστώνουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στη μετακίνηση των κατοίκων και ειδικά των μαθητών και των ευαίσθητων ομάδων (ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ), στην προσπάθειά τους να μεταβούν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Η Λεωφόρος Παπανικολάου έχει πάρα πολύ μεγάλη κυκλοφορία (νοσοκ. Παπανικολάου) και διασχίζει τον οικισμό μας σε μήκος τριών χιλιομέτρων περίπου χωρίς να υπάρχει καμιά διάβαση πεζών (έχουν σβηστεί), παρά μόνον ένα φανάρι.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Με  τιμή

Για το Δ.Σ. του συλλόγου

H πρόεδρος                                      Η Γεν.Γραμματέας

ΦΑΝΗ ΖΕΤΟΥ                          ΑΝΝΑ ΔΟΥΜΑΝΟΓΛΟΥ-ΚΕΧΑΓΙΑ

 

Κοινοποίηση:

-Α.Τζιτζικώστα, περιφερειάρχη

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …