Εθελοντισμός και αλληλεγγύη στη σημερινή συγκυρία

image

Στις 4 του Μάρτη το απόγευμα, γέμισε η αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Πεύκων από συμπολίτες μας που ήρθαν να συζητήσουν και να καταθέσουν εμπειρίες και απόψεις στην εκδήλωση του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Γιώργο Τσιάκαλο.

Στην εισήγησή του ο κ. Τσιάκαλος ανέλυσε τις πολύπλοκες όψεις του προσφυγικού ζητήματος σχετικά με τις ευθύνες και τη στάση των χωρών της Ευρώπης, αλλά και τις λάθος επιλογές που έγιναν στο παρελθόν και από τη δική μας χώρα. Μίλησε με στοιχεία, αλλά και μέσα από τη δική του προσωπική εμπειρία ως εθελοντής με μόνιμη παρουσία στην Ειδομένη, για την πρωτόγνωρη συμπαράσταση που έδειξαν εκατοντάδες πολίτες που περιέθαλψαν με ρουχισμό και τρόφιμα τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που γλίτωναν από τον πνιγμό και έφθαναν στα ελληνικά νησιά. Στη συζήτηση που ακολούθησε, γεμάτη με έντονα συναισθήματα, αναζητήθηκαν οι λύσεις και οι προοπτικές για το προσφυγικό που θα μπορούσε άμεσα να διεκδικήσει η κοινωνία των πολιτών.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πρόσφεραν τρόφιμα για τους πρόσφυγες ιδιαίτερα για παιδιά.

Check Also

Βιβλιοπαρουσίαση του έργου των συγγραφέων ΛΕΝΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗ και ΣΙΜΟΥ ΟΦΛΙΔΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Το Δ.Σ. του Συλλόγου  κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου …