Βράβευση διαγωνισμού διηγήματος με θέμα “Στα χρόνια της κρίσης” του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο δημαρχείο Πεύκων, έγινε η βράβευση των τριών πρώτων διηγημάτων του διαγωνισμού διηγήματος που πραγματοποίησε το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, για τους συνδημότες μας, μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Με θέμα «Στα χρόνια της κρίσης», οι συμπολίτες μας έγραψαν πολύ όμορφες ιστορίες, οι οποίες κρίθηκαν από 5μελή επιτροπή. Την επιτροπή του διαγωνισμού αποτέλεσαν: η κ.Λένα Οφλίδη,φιλόλογος-συγγραφέας, ο κ.Βαγγέλης Τασιόπουλος, δάσκαλος-ποιητής, ο κ.Παναγιώτης Αργυρόπουλος, φιλόλογος-ποιητής, ο κ.Παναγιώτης Τσορμπατζόγλου-ερασιτέχνης συγγραφέας, η κ.Νανά Μιμιλίδου, σχολική σύμβουλος-κοινωνιολόγος. Όλοι τους κάτοικοι Πεύκων.

Η επιτροπή επαίνεσε την πρωτοβουλία του συλλόγου μας, που έδωσε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να κάνουν γνωστό το ταλέντο τους και να «ανοιχτούν» στην κοινωνία των Πεύκων.

Το 1ο βραβείο πήρε η κ.Άννα Παπαδοπούλου με το διήγημα «Recommencez» και είχε ως έπαθλο ένα τάμπλετ. Το 2ο βραβείο πήρε η κ.Ελένη Τσιμπή με το διήγημα «Στα χρόνια της κρίσης» και είχε ως έπαθλο δύο βιβλία του Ισίδωρου Ζουργού, με ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα. Το 3ο βραβείο πήρε ο Θεοχάρης Λεζπουρίδης με το διήγημα «Ο Άι-Βασίλης είχε ένα σχέδιο» και είχε ως έπαθλο δύο βιβλία. Τα τρία πρώτα διηγήματα διαβάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, προβλήθηκε η ταινία «il postino» (ο ταχυδρόμος), που είχε ως θέμα ένα φτωχό ψαρά που αγάπησε την ποίηση και έγινε ερασιτέχνης ποιητής μέσα από τον έρωτά του για μια γυναίκα.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ.Μπουτόπουλο του ΩΔΕΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΣ, που έδωσε μουσικό χρώμα στην εκδήλωσή μας με την πολύ όμορφη χορωδία του υπό την καθοδήγηση της Νίκης, η οποία μας χάρισε το ταλέντο της και μελωδίες με την κιθάρα της.

 

Check Also

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 18.30 το Συντονιστικό του …