Βιβλιοπαρουσίαση του έργου των συγγραφέων Λένας Καλαϊτζή και Σίμου Οφλίδη

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ,  διοργάνωσε μια ακόμη εξαιρετική  λογοτεχνική βραδιά, αφιερωμένη σε μια τετραλογία  βιβλίων για τη Θεσσαλονίκη, των αγαπητών μας συγγραφέων Λένας  Καλαϊτζή και Σίμου Οφλίδη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη, φίλους και λάτρεις του βιβλίου και στην αρχή της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην ανιδιοτελή  προσφορά της  Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη, εδώ και 6 χρόνια, στη Λέσχη Ανάγνωσης του συλλόγου, της οποίας έχει τη λογοτεχνική επιμέλεια.

Στη συνέχεια  υπό τους ήχους βιολιών και κιθάρας του μουσικού σχήματος DIVARCO, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις συνομιλίες μεταξύ των δύο τιμώμενων συγγραφέων με τον αξιόλογο δάσκαλο και συγγραφέα της πόλης μας κ. Ισίδωρο Ζουργό, σχετικά με το συγγραφικό τους έργο, επηρεασμένο από την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Η Αφροδίτη Ιωαννίδου, ηθοποιός του ΚΘΒΕ, με το δικό της θεατρικό λόγο “ζωντάνεψε” κάποιες ιστορίες των βιβλίων “Δυτικά της Σαλονίκης στις παράγκες με τους κύκνους” και “Τα Καραγκιόζικα της Θεσσαλονίκης”, όπως επίσης και η Άννα Παπαδοπούλου, μέλος του συλλόγου και της Λέσχης Ανάγνωσής του, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο “Θεσσαλονίκης Χαλκεία και Χαλκεύματα”.

Οι εντυπώσεις των παρευρισκόμενων ήταν οι καλύτερες και τα θερμά τους συγχαρητήρια μας δίνουν την ώθηση για τη συνέχιση των δράσεών μας, με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των Πεύκων.

Η εξαιρετική βραδιά έκλεισε απολαμβάνοντας τα εδέσματα του μπουφέ, προσφορά των μελών του συλλόγου, υπό τους ήχους πάντα του μουσικού τρίο DIVARCO.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και φίλους του συλλόγου, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους σας  για την παρουσία σας. 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Check Also

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 18.30 το Συντονιστικό του …