Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ συγκεντρώνει πράγματα για το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (πρώην Ψυχολογικό)

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ  αναγνωρίζοντας τις πολύ μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικά υλικά και αναλώσιμα για τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  του Δήμου Νεάπολης–Συκεών στα Πεύκα (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο), αποφάσισε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά και να τα χορηγήσει στα σχολεία.

Πέρα από τη δική του χορηγία, το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συνδράμουν στην προσπάθεια  αυτή, προσφέροντας ότι μπορούν από την παρακάτω κατάσταση αναγκών των σχολείων, που τους είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Παραμύθια για μικρά παιδιά, διάφορα τετράδια, φάκελοι με λάστιχο, ντοσιέ, διαφάνειες αρχείου Α4, μολύβια, στιλό και διάφοροι μαρκαδόροι (χοντροί και λευκού πίνακα), κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές, ξυλομπογιές, χαρτόνια κανσόν και οντουλέ,  γκοφρέ χαρτί, μπλοκ ζωγραφικής,  τέμπερες ενός λίτρου – 6 χρωμάτων, διάφορα πινέλα, κόλλες ατλακόλ – UHO, χαρτοταινίες,  ψαλίδια χειροτεχνίας μεγάλα, παζλ, ενσφηνώματα με διάφορες θεματικές, στρώματα γυμναστικής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μαρακές, ντέφια, κουδουνάκια, τυμπανάκι, αρμόνιο, ξύστρα και ξυλάκια, ηχεία, CD PLAYER

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ξηρή μαγιά, Μακαρόνια,Βανίλια, Πιπέρι, Ελαιόλαδο, Βιτάμ, Σπορέλαιο, Τυρί, Κοτόπουλο, Γάλα εβαπορέ, Γάλα μακράς διάρκειας, Σιμιγδάλι χοντρό, Κανέλα σε ξύλο, Γαρύφαλλο, Πατάτες,  Σκόρδο σε σκόνη, Κρεμμύδια, Κρέμα γάλακτος, Ρύζι καστανό, Κύβοι κνορ (βοδινό, κοτόπουλο, λαχανικά), Κονκασέ ντομάτας, Πελτές, Αρακάς , Βασιλικός, Σουσάμι, Κουβερτούρα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Απορροφητήρας, Φορμάκια-ταψάκια σιλικόνης, Ακονιστήρι μαχαιριών, Λαδόκολλες , Αλουμινόχαρτο, Μεμβράνες τροφίμων, Τάπερ πολλαπλών χρήσεων, Κουτάλια, πηρούνια, μαχαίρια, μικρά πηρούνια, Μίξερ, Ηλεκτρική κουζίνα, Πάγκος κουζίνας 2, Τηγάνι με καπάκι, Γάστρα, Ποτήρια πλαστικά,  Ζυγαριά πάγκου, Δοσομετρητής υγρών-στερεών, Χωνιά διαφόρων μεγεθών, Ποδοκίνητος κάδος απορριμμάτων, Μπαταρία θερμομικτική κουζίνας, Σφουγγάρια για σκεύη, Vetex , Γάντια μιας χρήσης, Σκουφάκια μιας χρήσης

Χώρος συλλογής των παραπάνω θα είναι τα γραφεία μας (κίμπο στο κτήριο καλογριών-Ζωοδόχου Πηγής 14) έως την 10η Ιανουαρίου και ημερομηνία παράδοσης η 20η Ιανουαρίου 2017. Θα χαρούμε αν μας συνδράμετε και με την παρουσία σας και την εθελοντική εργασία σας, είτε στην τακτοποίηση των πραγμάτων, είτε στην παράδοση. Τηλέφωνα για συνεννόηση 6987060201, 2310672480, 2310673895.

Ποιο είναι το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Πεύκων Θεσσαλονίκης (εκτός από το Δημοτικό) αποτελούν τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ειδική αγωγή. Οι μονάδες αυτές,  εκπαιδεύουν 64 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι κατοικούν στη δυτική περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, κοινωνικές και νοητικές δυσκολίες. Η φοίτηση στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο διαρκεί τέσσερα (4) έτη και στο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο  άλλα τέσσερα (4) έτη.

Οι μαθητές, που είναι όλοι τους άτομα με ειδικές ανάγκες, από το 2ο έτος της φοίτησής τους και μέχρι  το τέλος,  εκπαιδεύονται σε εργαστήρια από όπου αποφοιτώντας αποκτούν  επαγγελματικά δικαιώματα μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής και κηπουρικής. Δυστυχώς όμως, η λειτουργία των εργαστηρίων αυτών δεν είναι ικανοποιητική λόγω στοιχειωδών  ελλείψεων σε υλικά και μικροπράγματα.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στη μάθηση.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024