Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος

Βασικά χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ αποφάσισε να διεξάγει διαγωνισμό διηγήματος για τους κατοίκους του δήμου μας.  Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι κάθε δράση, από όπου κι αν προέρχεται, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στην πόλη, είναι προσφορά στο διαπιστωμένο έλλειμμα στον τομέα αυτόν.

Για την υλοποίηση της ιδέας και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται αποφασίστηκε:

1.       Η σύσταση επιτροπής κρίσης για τα διαγωνιζόμενα διηγήματα.  Η επιτροπή είναι 5μελής με πρόεδρο πεζογράφο που έχει εκδώσει τουλάχιστον τρία βιβλία.  Ο πρόεδρος δεν είναι απαραίτητα κάτοικος Πεύκων.  Τα υπόλοιπα μέλη είναι από την πόλη μας με τα δύο οπωσδήποτε από την οικογένεια του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

2.       Ο Διαγωνισμός αφορά ενήλικες 18 ετών και άνω.  Ο λόγος είναι ότι έτσι οι μετέχοντες να έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες δυνατότητες διάκρισης.

3.       Η διάρκεια διαγωνισμού είναι εξάμηνη.  Ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2017 και λήγει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.  Στο διάστημα αυτό θα μπορέσει να γίνει η επιλογή των καλύτερων έργων από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν το ονόματα των νικητών στο τεύχος του Πευκο-Οράματος του Σεπτεμβρίου.

4.       Θα διακριθούν 3 έργα με βραβεία. Τα βραβεία είναι: 1ο tablet, 2ο βιβλία του Ι. Ζουργού ενυπόγραφα και 3ο, που είναι και η έκπληξη και θα δοθεί σε όλους τους διαγωνιζόμενους, δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα γίνει στα Πεύκα τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στο Πευκο -Όραμα.

5.       Ο όγκος των διηγημάτων δεν θα ξεπερνά τις 1.500 λέξεις  έτσι, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν, το πολύ, σε δύο συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας.

6.       Το θέμα του διηγήματος:  «Στα χρόνια της κρίσης…».  Το διήγημα μπορεί να είναι ιστορίες μυθοπλασίας, βιώματα που συνδέονται με τα προβλήματα της καθημερινότητα μας ή να αναφέρονται στη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους στα χρόνια αυτά.

7.       Κάθε διαγωνιζόμενος παίρνει μέρος με ένα διήγημα το οποίο υποβάλλει με ψευδώνυμο.  Το παραδίδει σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει  δισκέτα με το κείμενο ή USB και ξεχωριστό, μικρότερο, φάκελο, με τα πραγματικά  στοιχεία του  που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο αυτό.  Η πρόεδρος του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ κρατά τους μικρούς φακέλους που θα τους ανοίξει μετά τη βράβευση των διηγημάτων και δίνει τις δισκέτες ή το USB στην επιτροπή για την αξιολόγησή τους.

8.       Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να πάρουν μέρος τα μέλη της επιτροπής, όπως και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού (παιδιά, γονείς, σύζυγοι).

9.       Η αναγγελία του διαγωνισμού και η προβολή του θα γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε:

6987060201 (κ. Φανή Ζέτου)

6945466816 (κ.  Πάνος Τσορμπατζόγλου)

6945794617 (κ.Νανά Μιμιλίδου)

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Check Also

Θερινό σινεμά στα Πεύκα: The commitments (Οι Ροκάδες του Δουβλίνου)

Ο καύσωνας τελείωσε(;) και έτσι θα δούμε ταινία, όπως κάθε καλοκαίρι, στο Θερινό Σινεμά στα …