Θερινό σινεμά στα Πεύκα: THE WALL Pink Floyd

«Η μουσική της εικόνας

και η εικόνα της μουσικής»

Μιούζικαλ, όπερες, κλασικές ή ροκ. Αμέτρητες ταινίες προσπάθησαν να μπλέξουν, ενίοτε με μεγάλη επιτυχία, την έβδομη τέχνη με τη μουσική. Κάποιες φορές η αφορμή ήταν μια θεσπέσια μουσική σύνθεση, σε άλλες μια συναρπαστική ιστορία αποδόθηκε μουσικά, σαν τραγούδι.

Εξάλλου, ο κάθε δημιουργός εκφράζεται με τη γλώσσα που κατέχει καλύτερα. Είτε είναι ατάκες και πλάνα, είτε νότες και στίχοι.

Έτσι, η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με το μικρό μας αφιέρωμα, όπου θα απολαύσουμε:

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου το εμβληματικό «The Wall» του Άλαν Πάρκερ, σε σενάριο του Ρότζερ Γουότερς και πρωταγωνιστή τον Μπομπ Γκέλντορφ, την Χριστίνα Χαργκρέιβς και τον Τζέιμς Λόρενσον. Η επιβλητική μουσική της ταινίας είναι φυσικά των Pink Floyd.

Η καταθλιπτική ζωή του ροκ σταρ Πινκ, ο οποίος δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από το τραύμα του θανάτου του πατέρα του στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεο και της ανατροφής του από μια υπερπροστατευτική μητέρα.

Η κατάδυση ενός ροκ σταρ στη μοναξιά και την παράνοια, σε μια μυθοπλαστική φαντασία που βασίζεται στο λιμπρέτο του επιτυχημένου διπλού άλμπουμ των Pink Floyd The Wall. Οι εικόνες του Πάρκερ είναι πιο δυναμικές και σύνθετες από την απλοϊκή συνθηματικότητα του κόνσεπτ των Floyd, και ο Γκέντολφ, πριν γίνει άγιος για τις αγαθοεργίες του, κρατάει με προσήλωση το ζοφερό τόνο.

Tη μεθεπόμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου θα απολαύσουμε την υπέροχη ταινία «Το φάντασμα της όπερας» στην πιο σύγχρονη εκδοχή του 2004, σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ, με τους  Έμι Ρόσαμ, Πάτρικ Γουίλσον, Μιράντα Ρίτσαρντσον…

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όμως, είναι η υπέροχη μουσική του Άντριου Λόιντ Βέμπερ.

Οι ταινίες θα προβληθούν στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (οδός Ζωοδόχου Πηγής) με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: τηλ. 6984765975 Φανή Ζέτου

 

 

 

Check Also

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σας ενημερώνουμε για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τους πληγέντες του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας από …