Θερινό σινεμά στα Πεύκα: The Lady from Shanghai

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με το

AΦΙΕΡΩΜΑ

Έτσι όπως αρχίσαμε… με film noir”

Μη χάσετε τις επόμενες Τετάρτες το κινηματογραφικό αφιέρωμα στο φίλμ νουάρ, ένα κινηματογραφικό είδος που έδωσε πολλά αριστουργήματα, με πυκνά νοήματα, εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερη σκηνοθεσία και καταπληκτικές μουσικές επενδύσεις. Θα δούμε κατά σειρά:

1. The Lady from Shanghai (1947)

Ο Orson Welles μεγαλουργεί για ακόμη μια φόρα σε μια ταινία που την έπλασε ιδανικά για την αγαπημένη του μούσα και σύζυγο Rita Hayworth. Στον ρόλο αυτό η πανέμορφη αυτή γυναικά ξεπερνά τον εαυτό της και ξετυλίγει όλο της το ταλέντο. Ο Orson Welles έχοντας αφήσει μια αξιοσέβαστη παρακαταθήκη στην ιστορία του κινηματογράφου, του θεάτρου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης κατάφερε να δημιουργήσει μια δική του persona και να φέρει το τίτλο του πρώτου “μπαρόκ” κινηματογραφιστή . Μέσα και έξω από τις κάμερες δημιούργησε ένα κλίμα μυστήριου τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριογραφικά. Οι ήρωες είναι πιο πολύπλοκοι από πότε και είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα. Το σενάριο δεν ξεφεύγει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο Welles παρουσιάζεται ως ο θαρραλέος και ταυτόχρονα αθεράπευτα ερωτευμένος με το απόλυτο θηλυκό όλων τον εποχών.

2. Sunset Boulevard (1950)

3. Strangers on a Train (1951)

4. Ασανσέρ για δολοφόνους (1958)

Έτσι, η 1η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (οδός Ζωοδόχου Πηγής) με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Φανή Ζέτου τηλ. 6984765975

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …