ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: The blues brothers (εξ αναβολής λόγω βροχής))

Η κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ συνεχίζει τις προβολές της στο θερινό σινεμά με την ταινία “The blues brothers”  του Τζον Λάντις.

Υπόθεση

Ο Jake έχει την ιδέα να ξαναφτιάξουν το rhythm ‘n’ blues συγκρότημά τους και να μαζέψουν το χρηματικό ποσό που χρειάζονται κάνοντας μια συναυλία. Η πορεία μέχρι τη συναυλία περιλαμβάνει πολλή μουσική και ακόμα περισσότερη καταστροφή. Το δίδυμο Belushi-Aykroyd είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό, απ’ τις σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της αμερικανικής φιλμογραφίας. Παρέα τους θρύλοι της μαύρης μουσικής και αντίπαλοι τους από μια ομάδα νεοναζί μέχρι μερικές εκατοντάδες αστυνομικοί.

Στην ταινία εμφανίζεται ένας αριθμός διάσημων και αποκλειστικά μαύρων τραγουδιστών της blues, της rhythm & blues και της soulμουσικής, όπως James Brown, Cab Calloway, Aretha Franklin, Ray Charles και John Lee Hooker. Χώρος δράσης της ταινίας είναι το Σικάγο του Ιλλινόις και η γύρω περιοχή.

Οι χαρακτήρες των Jake και Elwood Blues, δημιουργήθηκαν από τους Belushi και Aykroyd στις παραστάσεις τους στο Saturday Night Live. Το όνομα “The Blues Brothers” ήταν η ιδέα του εβραϊκής καταγωγής μουσικοσυνθέτη Howard Shore. Στα πρώτα επεισόδια οι Blues Brothers εμφανίζονταν με στολή μέλισσας! Στην συνέχεια, καθώς άρχισαν να τραγουδούν blues τραγούδια, υιοθέτησαν την κλασσική πλέον εμφάνιση με τα μαύρα (κι όχι μπλε!) κουστούμια, τα μαύρα καπέλα και τα μαύρα γυαλιά. Ο Aykroyd είπε ότι η ιδέα του καπέλου ήρθε από τον τραγουδιστή τηςblues, John Lee Hooker και του κοστουμιού από τις τζαζ μπάντες της δεκαετίας του ’40. Κάποιοι είδαν πάντως κοινά με την χαρακτηριστική εμφάνιση των ορθόδοξων Εβραίων.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών. Είσοδος ελεύθερη.

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ θέλοντας να στηρίξει τις δομές προσφύγων που προσφέρουν γεύματα, συγκεντρώνει τρόφιμα (όσπρια, αλεύρι, λάδι, σάλτσες, αλάτι, μπισκότα). Μπορείτε να τα φέρετε στην προβολή της Τετάρτης ή όποια άλλη μέρα σας βολεύει, κατόπιν συνεννόησης, τηλ. 6987060201.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …