Θερινό σινεμά στα Πεύκα: Sunset boulevard

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με το

AΦΙΕΡΩΜΑ

“Έτσι όπως αρχίσαμε… με film noir

Μη χάσετε τις επόμενες Τετάρτες το κινηματογραφικό αφιέρωμα στο φίλμ νουάρ, ένα κινηματογραφικό είδος που έδωσε πολλά αριστουργήματα, με πυκνά νοήματα, εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερη σκηνοθεσία και καταπληκτικές μουσικές επενδύσεις.

Συνεχίζουμε με τη 2η ταινία του αφιερώματος

Sunset Boulevard (1950)

Μια ξεχασμένη ηθοποιός του βουβού κινηματογράφου, ζει παρέα με τις εμμονές της, τα φαντάσματα του παρελθόντος και ένα creepy θυρωρό. Προσπαθώντας να ξεφύγει από την οδυνηρή πραγματικότητα της γράφει ένα σενάριο με εκείνη πρωταγωνίστρια, ώστε να επιστρέψει και πάλι στο Hollywood που κάποτε της ανήκε. Για δική του κακοτυχία ο όμορφος νεαρός σεναριογράφος William Holden βρίσκει καταφύγιο μετά από ένα κυνηγητό με τοκογλύφους στο γκαράζ της. Για να γλυτώσει από τα οικονομικά του προβλήματα δέχεται να μένει μαζί της μέχρι να τελειώσει τη διόρθωση του απογοητευτικού σεναρίου. Η σχέση τους περιπλέκεται όταν η συγκατοίκηση καταλήγει σε σχέση εξάρτησης. Η κατάσταση της ονειροπαρμένης και προσκολλημένης ηθοποιού (όπου ερμηνεύει καταπληκτικά η Gloria Swanson) παίρνει δυσάρεστη τροπή όταν αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Στην ταινία παρουσιάζεται ο καταθλιπτικός κόσμος του πραγματικού Ηollywood, όπου η εκμετάλλευση φαντάζει το κύριο συστατικό του. Το παραμύθι έχει ξεφουσκώσει επί της οθόνης και ο κυνισμός ποτέ δεν υπήρξε τόσο όμορφος.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8.30 μμ στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (οδός Ζωοδόχου Πηγής), με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Φανή Ζέτου 6984765975

Check Also

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σας ενημερώνουμε για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τους πληγέντες του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας από …