ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Smoke

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις θερινές της προβολές με την ταινία

Smoke (1995)

Σκηνοθεσία: Wayne Wang.

Με τους Harvey Keitel, William Hurt, Giancarlo Esposito, José Zúñiga.

Κάποιες ταινίες δεν χρειάζονται απίστευτα οπτικά εφέ, μαγευτικά κουστουμιά και εξωγήινες τοποθεσίες για να κάνουν εντύπωση. Μερικές φορές αρκούν τα απλά, καθημερινά πράγματα για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατή. Έτσι, το ζεστό καλοκαίρι του 1990, με κέντρο ένα γωνιακό καπνοπωλείο του Μπρούκλιν, παρακολουθούμε ένα κομμάτι από την ζωή διάφορων κατοίκων την γειτονιάς. Το μαγαζί ανήκει στον Auggie (Harvey Keitel), ένα φτωχό βιοπαλαιστή με χόμπι τη φωτογραφία. Πελάτης του και λάτρης του καπνού, ο Paul ( William Hurt) ένας γνωστός συγγραφέας ζει μόνος και αποξενωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια στιγμή απροσεξίας θα προκαλέσει την γνωριμία του με τον νεαρό Rashid, ο οποίος θα εισβάλλει στη ζωή του, αλλάζοντάς την. Μέσα από διηγήσεις και απρόσμενες συναντήσεις υφαίνεται ένα μωσαϊκό από ιστορίες, που σκοπό έχει να υμνήσει τις μικρές λεπτομέρειες τις ζωής.

Ο σχετικά άγνωστος σκηνοθέτης Wayne Wang  στηρίζεται στο μεστό σενάριο του Paul Auster και στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών του.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (οδός Ζωοδόχου Πηγής).

Check Also

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σας ενημερώνουμε για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  προς τους πληγέντες του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας από …