ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Ο άνθρωπος χωρίς παρελθόν

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της, καιρού επιτρέποντος, με την βραβευμένη ταινία

The Man Without a Past

Ο Άνθρωπος Χωρίς Παρελθόν

ταινία του 2002

σε σκηνοθεσία Άκι Καουρισμάκι

Παίζουν:  Μάρκου ΠελτόλαΚάτι ΟύτινενΑνίκι ΤαχτίΓιουχάνι Νιέμελα

 

H σήμα-κατατεθέν γραφή κοινωνικού ρεαλισμού και off-beat κωμωδίας του Φινλανδού σκηνοθέτη αγγίζει μία απίστευτη ωριμότητα, σπαραχτική τρυφερότητα και πανανθρώπινη συγκίνηση με τον «Άνθρωπο Χωρίς Παρελθόν» που κέρδισε διεθνή αναγνωρισιμότητα (4 βραβεία στις Κάννες και υποψηφότητα για Όσκαρ). Απλές ιστορίες επιβίωσης σε κόσμους χωρίς σύνορα, απλοί άνθρωποι (πολλές φορές χωρίς ταυτότητα), τοπιογραφίες της εργατικής τάξης κι ένας βαθιά ουμανιστής σκηνοθέτης που βρίσκει κοινή ρίζα που ενώνει όλους μας: την αγάπη, την αλληλεγγύη, την καλοσύνη. Η κωμωδία προκύπτει από το βλέμμα αυτού που δεν παίρνει τη ζωή πολύ σοβαρά, αλλά την ξεπερνά με χιούμορ, αλκοόλ και rock ‘n’ roll.

Μέγα βραβείο και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Κάτι Ούτινεν στο Φεστιβάλ Καννών 2002. Καλύτερη ταινία της χρονιάς κατά τη FIPRESCI.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20.30΄ στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (Ζωοδόχου Πηγής), με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …