ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Κοπενχάγη

Η Κινηματογραφκιή λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις θερινές προβολές της με την ταινία Copenhagen (2014) Κοπενχάγη.

Σκηνοθεσία Mark Raso, με τους Gethin Anthony, Frederikke Dahl Hansen, Sebastian Armesto, Olivia Grant.

Υπόθεση
Καθώς ο Γουίλιαμ ψάχνει τον παππού του στην Κοπεγχάγη γνωρίζει την όμορφη Έφη, για την οποία αρχίζει να νιώθει πράγματα. Ωστόσο η ηλικία της δεν τον αφήνει να προχωρήσει.

Κριτική
Πολύ ωραία ταινία που σίγουρα θα σας αγγίξει. Πρωτότυπο και έξυπνο σενάριο που εξελίσσεται απλά, λιτά, αλλά ευχάριστα. Μια πολύ ευαίσθητη, αλλά ανθρώπινη υπόθεση που προσφέρει συγκίνηση και αισιοδοξία. Η ταινία περιέχει αρκετό συναίσθημα και ρομαντισμό, παρόλο που αυτά τα δύο στοιχεία δεν βρίσκονται μόνιμα στην επιφάνεια. Ο Mark Raso μας παρουσιάζει όμορφες σκηνές γεμάτες πάθος και ένταση, ενώ φροντίζει να μας δείχνει συνεχώς την όμορφη Κοπεγχάγη, καθώς και τα αξιοθέατά της. Ο σκηνοθέτης με πολύ καλό τρόπο μας δείχνει τις αντιδράσεις των δύο ηθοποιών, αλλά και τις διαφορές τους στο θέμα χαρακτήρα και σκέψεων. Ακόμα η περιπετειώδης σκηνοθεσία προσφέρει ένταση και κίνηση στην ταινία, κάνοντας της πιο ενδιαφέρουσα. Παρόλο που ο ρυθμός είναι σχετικά αργός, το “Copenhagen” δε σας κουράζει και σίγουρα δεν είναι προβλέψιμο.
Από τη μία έχουμε τον εξαιρετικό Gethin Antony, ο οποίος παρουσιάζεται αυθόρμητος, αρκετά γυναικάς, αλλά και μπερδεμένος. Είναι φανερό ότι η γνωριμία του με την Έφη αλλάζει κατά πολύ τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του. Πολύ καλή είναι επίσης η νεαρή Frederikke Dahl Hansen, η οποία προσφέρει μια πολύ γλυκιά και ρομαντική ερμηνεία. Η όμορφη, Δανέζα ηθοποιός στα 19 της χρόνια αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο ρόλο τον οποίο αποδίδει τέλεια.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 9.30 μ.μ. στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (Ζωοδόχου Πηγής).

Check Also

Θερινό Σινεμά στα Πεύκα: Evil Does Not Exist (Ο διάβολος δεν υπάρχει)

«ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ»: ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Έρχονται 3 αριστουργήματα Οι επόμενες 3 ταινίες …