ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Η μαφία σκοτώνει μόνον το καλοκαίρι (κωμωδία)

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία (κωμωδία)

“Η μαφία σκοτώνει μόνον το καλοκαίρι”
The Mafia Kills Only in Summer (2013)

Σκηνοθεσία: Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο)

Σενάριο: Μισέλ Αστόρι, Πιφ, Μάρκο Μαρτάνι

Παίζουν: Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), Κριστιάνα Καποτόντι, Άλεξ Μπισκόντι, Τζινέβρα Αντόνα, Κλαούντιο Τζιοέ, Μπάρμπαρα Ταμπίτα, Ροζάριο Λίσμα, Αντονίνο Μπρουσκέτα, Αντόνιο Αλβεάριο, Μαουρίτσιο Μαρτσέτι, Έντσο Σαλομόνε.

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε δήμαρχος!

Το Παλέρμο, στο οποίο μεγάλωσε, είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη Μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία, ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, έπειτα από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Ο Πιφ (Πιερφραντσέσκο Ντιλιμπέρτο), ο πιο διάσημος κωμικός της Ιταλικής Τηλεόρασης, επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, το Παλέρμο της Σικελίας, και κάνει το κινηματογραφικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε μια καυστική κωμωδία που έχει θέμα την περιβόητη Mαφία.

Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας του 2014 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8 μ.μ. στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (Ζωοδόχου Πηγής), με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …