ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Ψυχρός πόλεμος εναντίον καύσωνα

Μία από τις κορυφαίες ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα παρουσιάσει η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 21.15 το βράδυ, στα πλαίσια του αφιερώματος «Μία Πόλη – μία ταινία».

Πρόκειται για την ταινία “SOS – Πεντάγωνο καλεί Μόσχα” με πρωταγωνιστές τον Peter Sellers (σε τρεις ρόλους, τον ένα πιο απολαυστικό από τον άλλο) και τους George C. Scott, Sterling Hayden, James Earl Jones και πολλούς άλλους.

Υπόθεση: Ένας παράφρονας Αμερικανός στρατηγός διατάζει τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Κι ενώ το Πεντάγωνο καλεί Μόσχα, για να αντιμετωπίσει από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση, πληροφορείται την ύπαρξη ενός μηχανισμού ρωσικών αντιποίνων που ούτε οι Σοβιετικοί είναι σε θέση να ελέγξουν.

Μη την χάσετε

Πρόκειται για μία σπουδαία σατυρική αντιπολεμική ταινία, η οποία  μέσα στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, έρχεται να σαρκάσει και να ειρωνευτεί την παράνοια του πολέμου και των κύριων πρωταγωνιστών του.

Η ταινία θα προβληθεί  δωρεάν στο προαύλιο του κτηρίου των Καλογραιών (πίσω από το Γυμνάσιο Πεύκων) με είσοδο επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 21.15.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024