ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Αποστολή στην Μπριζ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ «Σινεμά στα Πεύκα» συνεχίζει τις προβολές της με την προβολή της ταινίας:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖ

«IN BRUGES»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια (έγχρωμη)

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2008

ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μ. Βρετανία, Βέλγιο

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μακ Ντόνα

Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίσον, Ρέιφ Φάινς

 

Μετά από μια βρωμοδουλειά, δυο εκτελεστές βρίσκονται στη βελγική πόλη της Μπριζ, μετά από απαίτηση του αφεντικού τους, του Χάρι. Ο Ρέι έχει σκοτώσει ένα παιδί, κατά λάθος, και ο Κεν συνειδητοποιεί πως ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πως πρέπει να εκτελέσει τον νεαρό συνάδελφό του. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι τόσο μπλεγμένο που μόνο το χιούμορ θα μπορούσε να το σώσει. Κι ευτυχώς, ο βραβευμένος με Όσκαρ για τη μικρού μήκους του Six Shooter Μάρτιν Μακ Ντόνα έχει ποτίσει με σουρεαλιστικές και δηλητηριώδεις ατάκες το σενάριό του, που το μετατρέπουν σε μια διασκεδαστική μαύρη κωμωδία σε μεσαιωνικό ντεκόρ, η οποία λειτουργεί έξοχα ως θρίλερ με πολλές αναφορές και ανατροπές. Ο καλύτερος ρόλος του ορμητικού και αθώου Φάρελ, που όμως πρέπει να υποκλιθεί στην ανωτερότητα των βετεράνων Γκλίσον και Φάινς, οι οποίοι καταβροχθίζουν τους αμερικανοειδείς φονιάδες που υποδύονται με φλεγματική βρετανική αρπακτικότητα.

 

Η ταινία «Αποστολή στην Μπριζ» θα προβληθεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 21.15 στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (είσοδος από Ζωοδόχου Πηγής-δίπλα στο Γυμνάσιο Πεύκων).

 

Μετά την προβολή αυτής της ταινίας, θα προβληθεί η συνέχεια της ταινίας «ΣΟΣ: Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» (περίπου 30 λεπτά) της προηγούμενης Τετάρτης, η οποία διακόπηκε λόγω βροχής.

Check Also

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωση συμπαράστασης των συμπολιτών μας που υπερασπίστηκαν τα δέντρα της Ρωμαϊκής Αγοράς με τα σώματά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ στηρίζει το “Δίκτυο για το αστικό πράσινο SOSε τα δέντρα” στον …