Θερινό σινεμά στα Πεύκα-Αφιέρωμα στην κωμωδία

 

Ένα κακόμοιρο… τέρας

στον θερινό κινηματογράφο των Πεύκων

Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν οι δωρεάν προβολές της κινηματογραφικής λέσχης «Σινεμά στα Πεύκα» του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ. Οι προβολές γίνονται στο προαύλιο του κτηρίου των καλογριών, στο οποίο στεγάζονται κάποια τμήματα του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Την Κυριακή που μας πέρασε απολαύσαμε, συνοδεία εκλεκτού οίνου, το αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάβα «Ντερσού Ουζαλά», κλείνοντας έτσι το αφιέρωμα στο οικολογικό σινεμά.

Από την επόμενη βδομάδα οι προβολές θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο. Ξεκίνημα στις 6 Ιουλίου με το νέο μας αφιέρωμα στους κωμικούς και τις κωμωδίες. Πρώτη ταινία «Το Τέρας» (Ιl mostro) του Ρομπέρτο Μπενίνι, με πρωταγωνιστές τους Μισέλ Μπλαν, Νικολέτα Μπράσκι, Φράνκο Μεσκολίνι και φυσικά τον ίδιο τον Μπενίνι, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο ενός αθώου ανθρωπάκου που θεωρείται ο κύριος ύποπτος για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων.

Όπως γράφει στην κριτική του ο Νίνος Φενέκ Μικελίδης, «γύρω από αυτή την υπόθεση, ο Μπενίνι φτιάχνει μια σειρά από διάφορα οπτικά, κάπου κάπου φαρσικά, διανθισμένα με διάφορα σεξουαλικά υπονοούμενα, γκαγκ, με τον ίδιο να τους δίνει τη φρεσκάδα και το σωστό τάιμινγκ που απαιτείται. Αποτέλεσμα: μια απολαυστική κωμωδία που βλέπεται με την ίδια πάντα ευχαρίστηση».

Σας θυμίζουμε ότι πριν από τις προβολές και μετά το τέλος τους υπάρχει αντίστοιχα εισαγωγική εισήγηση και συζήτηση για το έργο.

Αν λοιπόν, φίλες και φίλοι, μένετε στα Πεύκα, το Ασβεστοχώρι, το Φίλλυρο, τη Νεάπολη, τις Συκιές ή οπουδήποτε αλλού και σας αρέσει ο καλός κινηματογράφος, ελάτε στο θερινό μας σινεμά, κάθε Τετάρτη στις 9 το βράδυ.

Υ.Γ. Οι ταινίες που ακολουθούν στο αφιέρωμά μας «Κωμικοί και Κωμωδίες» είναι: «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» του Γούντι Άλεν στις 13 Ιουλίου και «Μπράιαν, ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Μόντι Πάιθον στις 20 Ιουλίου.

Check Also

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην …