Τελετή βράβευσης διαγωνισμού διηγήματος και Σινεμά στα Πεύκα: il postino (ο ταχυδρόμος)

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00 στο π.δημαρχείο Πεύκων θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των τριών πρώτων διηγημάτων, που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο “Στα χρόνια της κρίσης”, που πραγματοποίησε το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ κατά τη διάρκεια του χρόνου και τα οποία κρίθηκαν από πενταμελή επιτροπή λογοτεχνών.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά το ωδείο ΣΕΙΡΙΟΣ, με μοντέρνα χορωδία μαθητών και ντουέτο φλάουτου.

-Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη προβολή της ταινίας “il postino” (ο ταχυδρόμος) στις 20.30, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης του συλλόγου και σχετική με την εκδήλωση της βράβευσης.

Σκηνοθεσία: Μάσιμο Τροΐζι, Μάικλ Ράντφορντ, 1994

Βραβεία: Όσκαρ Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, Βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο Καλύτερου μοντάζ, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Καλύτερης μουσικής επένδυσης, Βραβείο Critics’ Choice Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, Βραβείο Ιαπωνικής Ακαδημίας Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, Robert Award for Best Non-American Film.

Σύνθεση μουσικής: Λουίς Μπακάλοφ, Francisco Canaro

Υπόθεση: σ΄ ένα μικρό ψαροχώρι της Ιταλίας ο Μάριο, ένας νέος της εποχής ψάχνει να βρει την ταυτότητά του. Οι συνθήκες της εποχής είναι πολύ δύσκολες, αφού σε αυτή την μικρή γωνιά της ιταλικής υπαίθρου ο πολιτισμός δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του. Ο Μάριο αν και γιος ψαρά, με την πενιχρή του μόρφωση πιάνει δουλειά στο ταχυδρομείο της περιοχής, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει την προσωπική αλληλογραφία του εξόριστου Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda. Μέσα από τη σχέση του με τον ποιητή ο αγράμματος γιος του ψαρά μεταμορφώνεται σε έναν ώριμο άνθρωπο με δυνατή πολιτική σκέψη και προβληματισμό για τα ζητήματα του φτωχού του τόπου, που ταλανίζεται από τις “κούφιες” υποσχέσεις των μέχρι τότε πολίτικων. Ο ρόλος του μεγάλου ποιητή στη ζωή του Μάριο, γίνεται ακόμα σημαντικότερος, όταν ο ίδιος τον βοηθάει να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του Βεατρίκη.

Η ταινία θα προβληθεί δωρεάν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Σας περιμένουμε

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Check Also

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Με κομμένη την ανάσα (Breathless)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει το αφιέρωμα “Γι’ αυτούς που έφυγαν” …