Συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ -Το κάναμε Θερινό

Ένα αριστούργημα του Κουροσάβα
στο «Σινεμά στα Πεύκα»

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
Λόγω τεχνικού προβλήματος, η ταινία “Ντέρσου Ουζάλα” δεν παίχτηκε στις 12 Ιούνη. Αντ’αυτής παίχτηκε η ταινία “9 μέρες ενός χρόνου”.

Έτσι την Κυριακή 26 Ιούνη θα προβληθεί το αριστούργημα του Ακίρα Κουροσάβα «Ντέρσου Ουζάλα». Το βραβευμένη με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας φίλμ, είναι ο πρώτος μεγάλος κινηματογραφικός θρίαμβος της οικολογίας πάνω στην… επιστήμη! Ένα οπτικό ποίημα του Ακίρα Κουροσάβα, βασισμένο σε δύο βιβλία του Ρώσου συγγραφέα Βλαδιμίρ Αρσένιεφ, που γυρίστηκε το 1975 και το 1976.

Πρόκειται, όπως γράφτηκε, για μία επική ωδή για τη σχέση και τη φιλία ενός τοπογράφου-εξερευνητή του ρωσικού στρατού, μεγαλωμένου σ’ ένα προηγμένο αστικό περιβάλλον και του σοφού ερημίτη οδηγού του, Ασιάτη νομάδα Ντερσού Ουζαλά της παλιάς φυλής των Νανάι, στη Σιβηρία των αρχών του 20ού αιώνα. Με ένα λυρικό τρόπο, σχεδόν ντοκιμαντέρ, ο Κουροσάβα δείχνει τον εκπρόσωπο του πολιτισμού και των επιστημών ως έναν ανίδεο μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, που κοιτάμε, αλλά δεν βλέπουμε. Γυρισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στη φύση, η ταινία έχει εκπληκτικά πλάνα, γνήσια συγκίνηση και πολλά πράματα που μπορεί να μάθει ένας άνθρωπος της πόλης.

Πρωταγωνιστούν οι Μαξίμ Μουνζούκ, Γιούρι Σολομίν και Σβετλάνα Ντανιλτσένκο.

Η ταινία θα προβληθεί στις 26 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του κτηρίου Καλογριών (δίπλα στο Γυμνάσιο Πεύκων – είσοδος από Ζωοδόχου Πηγής).

Πριν την προβολή θα γίνει εισαγωγική παρουσίαση από φίλο της κινηματογραφικής λέσχης, ενώ μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει μία σύντομη συζήτηση για ότι είδαμε επί της οθόνης.

Σας περιμένουμε.

Check Also

“Προετοιμασία Μητρότητας” δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για εγκύους