Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην είσοδο των Πεύκων.

Στον οικισμό Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον κόμβο Κ6 εγκαταστάθηκε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone ύψους άνω των 30 μέτρων.

Η κεραία αυτή βρίσκεται σε απόσταση 40 μ. από τα σπίτια, 150 μ. από αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου αθλούνται καθηνερινά παιδιά και λιγότερο από 300 μ. από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων.

Ακόμη δε στην περιοχή κατοικούν οικογένειες, όπου έχουν ευπαθή άτομα και άτομα με ειδικές ανάγκες και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, για τις επιπτώσεις που θα φέρει στην υγεία τους.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και προς τον Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε ψήφισμα για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας. Επίσης κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Η ιδιάζουσα αυτή κατάσταση μας ανάγκασε στο να αναλάβει δικηγορική εταιρεία προς διερεύνηση της νομιμότητας, αλλά και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

ΖΗΤΟΥΜΕ

άμεση απομάκρυνση της κεραίας και καλούμε όλους τους κατοίκους των Πεύκων να παραβρεθούν στην προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 5.30 μμ στον κόμβο Κ6 (καφέ Tender).

Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται απαραίτητη, γιατί αφορά τις ζωές μας, αλλά και τα παιδιά μας.

 

Τηλ. επικοινωνίας: 6937075287 Μαρία Λαμπρινάκη

e-mail: Pefka.vizadio@gmail.com

Κάτοικοι των Πεύκων

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …