Περιήγηση στο Δάσος ΔΕΛΑΣΑΛ

Με οδηγό στον περίπατό μας τον Βασίλη Μέλφο, επικ.καθηγητή Γεωλογίας στο ΑΠΘ, συμπολίτη, μέλος του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ και πολύ καλό γνώστη της ιστορίας του άλσους του Δελασάλ, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου περιηγηθήκαμε στα μονοπάτια του.

Γνωστοί και άγνωστοι συμπολίτες μας (60 περίπου στον αριθμό) ακούσαμε με πολλή προσοχή τα όσα χρήσιμα μας διηγήθηκε ο κ.Μέλφος για την ιστορία του άλσους, που πηγαίνει πολύ πίσω στον 18ο αιώνα. Ιστορίες με σουλτάνους, πλούσιους έμπορους της Θεσσαλονίκης, με γάλλους μοναχούς, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον, ακόμη και στα μικρά παιδιά που ήταν στην παρέα μας. Όλοι εντυπωσιάστηκαν σ’αυτό που κρύβει το δάσος και που πολλοί το επισκέπτονταν για πρώτη φορά, παρόλο που είναι κάτοικοι των Πεύκων εδώ και χρόνια.

Ενός τόπου με αναγνωρισμένη αξία (βιολογική, περιβαλλοντική, ιστορική, αρχιτεκτονική) από ειδικούς επιστήμονες. Με τη συμβολή του αντιδήμαρχου κ.Σιμητόπουλου, μπορέσαμε να επισκεφθούμε και το παρεκλήσι της Αγ.Θηρεσίας (πρώην λουτρό), το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το οποίο ήταν κλειστό για να μην βανδαλίζεται.

Ο κ.Μέλφος μας υποσχέθηκε να μας ξεναγήσει την άνοιξη στον δρόμο του νερού. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προθυμία του να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του. Ανυπομονούμε για τον επόμενο περίπατο.

Check Also

Πόσο επικίνδυνα είναι τα φίδια; Πληροφορίες και αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, Επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν ανακοινωθεί στα ΜΜΕ πολλά …