Στο αυτόφωρο επειδή προστατεύουν τα… δέντρα!

Συνελήφθησαν 14 πολίτες

Θεωρουμε ευθεία επίθεση στο περιβάλλον, αλλά και στη δημοκρατία και τις ελευθερίες των πολιτών, την αυθαίρετη σύλληψη 14 ενεργών πολιτών της Πρωτοβουλίας SOSε τα Δέντρα για μη-βίαιη υπεράσπιση του ήδη λιγοστού πράσινου της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η αστυνομία συνέλαβε με βάρβαρο τρόπο, 14 άτομα που επιχείρησαν να προστατέψουν, με καθιστική διαμαρτυρία σε παρτέρια, τα δεκάδες μεγάλα δέντρα που κόβει αδιακρίτως ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πάρκο κάτω από τη Ρωμαϊκή Αγορά. Η κατηγορία ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ.

Ο σύλλογός μας καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες εναντίον πολιτών που υπερασπίζονται το πράσινο της πόλης, το κοινωνικό αυτό αγαθό που το έχουμε τόσο επιτακτικά ανάγκη εν μέσω κλιματικής κρίσης.

Δυστυχώς, παρ’ όλο που αφέθηκαν ελεύθεροι, για να παραπεμφθούν σε δίκη, τα δέντρα κόπηκαν και συνεχίζουν να κόβονται.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η καταστροφική πολιτική ενάντια στο αστικό πράσινο, υλοποιείται από τη δημοτική διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβα και για 4000 δέντρα μέσα στην πόλη παρά τις αντίθετες συστάσεις των ειδικών επιστημόνων.

Ο αγώνας του Δικτύου SOSε τα δέντρα συνεχίζεται για τα υπόλοιπα δέντρα που έχουν απομείνει στην πόλη και καλούν όλους τους πολίτες της πόλης να συμμετέχει, όπως μπορεί για την υπεράσπιση του αστικού πρασίνου της πόλης.

Χρειαζόμαστε πράσινο, δημοκρατία και πολιτικές ελευθερίες, όχι αυταρχισμό και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Check Also

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην είσοδο των Πεύκων.

Στον οικισμό Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον κόμβο Κ6 εγκαταστάθηκε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας της …