Στέγαστρα στάσεων αστικής συγκοινωνίας στα Πεύκα

Είναι αξιοσημείωτη η αισθητή έλλειψη στέγαστρων αστικής συγκοινωνίας και ιστών τηλεματικής (ενημέρωση δρομολογίων), για τους πολίτες των Πεύκων στις οδούς Γ.Παπανικολάου και Κωνσταντινουπόλεως, όπως υπάρχουν σε άλλους δήμους.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 24 στάσεων υπάρχουν μόνον 13 στέγαστρα ελλιπή ή κατεστραμμένα.

Συνεχώς ακούμε και δεχόμαστε παράπονα από συμπολίτες μας,  για την ταλαιπωρία που υφίστανται, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας, αλλά και την απουσία κτηρίων, στα οποία θα μπορούσαν να προστατευθούν κάτω από αυτά. Είναι αυτό που βιώνουμε όλοι στις μετακινήσεις μας με την αστική συγκοινωνία.

Είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές στο περιοδικό μας και το έχουμε αναφέρει στις δημόσιες διαβουλεύσεις για το τεχνικό πρόγραμμα.

Επειδή λύση δεν δόθηκε θεωρήσαμε αναγκαίο να απευθυνθούμε στην αρμόδια υπηρεσία, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσ/νίκης, πρώην ΣΑΣΘ (ΟΣΕΘ Α.Ε.), για να μας ενημερώσει σχετικά.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την απάντηση του ΟΣΕΘ.

Απάντηση ΟΣΕΘ για στέγαστρα και τηλεματική

Από το παραπάνω έγγραφο διαπιστώνεται ότι ο δήμος δεν έχει κάνει αίτημα στον ΟΣΕΘ για την τοποθέτηση στέγαστρων στις στάσεις.

Αυτά προς ενημέρωση των κατοίκων των Πεύκων. Θεωρούμε ότι ο δήμος πρέπει να φροντίσει, ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση σε αυτό το σημαντικό θέμα.

*** Δεν ξεχνάμε, φυσικά, την τοπική  γραμμή 59, που εξυπηρετεί το εσωτερικό του οικισμού μας, η οποία αντιμετωπίζει τα ίδια ακριβώς προβλήματα.

Check Also

Εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών 4 – 11 Νοεμβρίου 2023

Γιατί, δίνεις αίμα, σώζεις ζωές.