ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: The other side of hope (Η άλλη όψη της ελπίδας)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει το αφιέρωμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό με την ταινία

The other side of hope (Φιλανδία)

του Aki Kaurismaki

Είναι cool, είναι ρετρό, έχει την οξυδέρκεια και το χιούμορ που σπάει κόκκαλα. Είναι μια ταινία του Άκι Καουρισμάκι και στο δικό του σύμπαν κερδίζει πάντα το αδύναμο, το καλό και το ροκ εν ρολ.

Ο Κάλεντ, ο ήρωας της ταινίας, έχει φτάσει στη Φινλανδία ως πρόσφυγας από τη Συρία, διανύοντας την τραγικά γνώριμη διαδρομή Τουρκία – Ελλάδα – Ουγγαρία. Στο Ελσίνκι ζητά άσυλο, αλλά η χώρα μοιάζει ανέτοιμη να τον δεχτεί. Αντίθετα, το ρόλο του οικοδεσπότη θ’ αναλάβει, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ο Βίκστρομ. Ένας μεσήλικας, περιποιημένος, παλαιάς κοπής άντρας που στην αρχή της ταινίας εγκαταλείπει τη γυναίκα του και τη δουλειά του ως πλασιέ πουκαμίσων και ανοίγει εστιατόριο. Ένας άντρας που, σαν τον Κάλεντ αλλά πιο ανώδυνα, αποφασίζει ν’ αλλάξει ριζικά την πορεία της ζωής του.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

 

Μετά την προβολή της ταινίας, θα πιούμε ένα κρασάκι, με εδέσματα που θα συνεισφέρουμε όλοι μας, για να ευχηθούμε καλές γιορτές.

Μην ξεχάσετε να φέρετε το πιάτο, το πηρούνι, το ποτήρι σας (γυάλινο ή πλαστικό πολλαπλής χρήσης), γιατί θέλουμε και μεις να συμβάλλουμε στη μείωση χρήσης του πλαστικού.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …