ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Terraferma και 4,1 miles (Αφιέρωμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με το αφιέρωμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, με ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Έτσι, η πρώτη ταινία που θα δούμε είναι η ιταλική

TERRAFERMA (2011)

του Emanuele Crialese

Ένας ηλικιωμένος ψαράς κι ο εγγονός του, κάνουν το λάθος να περιμαζέψουν μερικούς λαθρομετανάστες που κολυμπούν προς τη βάρκα τους στη διάρκεια μιας ψαριάς. Κάτι που θα τους στοιχίσει την χρήση της βάρκας τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την παράνομη στα μάτια του νόμου πράξη τους, αλλά που δεν θα τους εμποδίσει να προσφέρουν άσυλο σε μια έγκυο γυναίκα που θα γεννήσει στο σπίτι τους. Εν τω μεταξύ το καλοκαίρι φέρνει ένα άλλο κύμα, πιο επιθυμητών επισκεπτών, και οι σκουρόχρωμοι, ετοιμοθάνατοι, ξεβρασμένοι από τα κύματα λαθρομετανάστες, δεν είναι αυτό που το νησί χρειάζεται…

Πριν από την ταινία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ (26 λεπτά)

4,1 miles (2016)

της Δάφνης Ματζιαράκη

Στο ντοκιμαντέρ αυτό η Ματζιαράκη απαθανάτισε μέσα από τον ανθρωπιστικό της φακό  τις επιχειρήσεις των λιμενικών αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, καθώς παλεύουν να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου θα δείτε πληροφορίες και για τις υπόλοιπες προβολές του Δεκεμβρίου.

 

Check Also

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην …