Σινεμά στα Πεύκα: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (All the President’s Men)

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει την επόμενη ταινία του αφιερώματος στην ερευνητική δημοσιογραφία με την ταινία

Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου
All the President’s Men

1976, έγχρωμη, πολιτική-αμερικάνικη

Σκηνοθεσία: Αλ.Τζ.Πακούλα

Σενάριο: Γουίλιαμ Γκόλντμαν

Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τζακ Γουόρντεν

Η άπταιστη παντρειά του πολιτικού θρίλερ με την ερευνητική δημοσιογραφία. Επικεφαλής ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Επί τέσσερα χρόνια κίνησε γη και ουρανό, αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν, που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Watergate, προσέλαβε για σεναριογράφο τον Γουίλιαμ Γκόλντμαν, επέβλεψε κάθε στάδιο της παραγωγής και έβαλε και την πρωταγωνιστική του σφραγίδα, ώστε να ενδιαφερθεί η Warner Bros. για το σχέδιο. Αυτή είναι η ταινία που μπορεί να κάνει νέους ανθρώπους να θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι και δημοσιογράφους να είναι για μια φορά υπερήφανοι για το λειτούργημά τους. Στη ζωή δεν πάνε βέβαια όλα πάντα έτσι, όμως για μια φορά, υπό την διορατική επιμέλεια του Άλαν Πακούλα, το χολιγουντιανό δημοσιογραφικό θρίλερ βρέθηκε στο απόγειό του.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.30 μ.μ. σε θερμαινόμενη αίθουσα του πρώην δημαρχείο Πεύκων, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες: Φανή Ζέτου, τηλ. 6984765975

 

 

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Λεωφορείο της συμφοράς

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία: …