Σινεμά στα Πεύκα: Οι ώρες

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την 3η ταινία από το αφιέρωμα “Γυναίκες στον Κινηματογράφο”

«Οι Ώρες»

Aμερικανική/βρετανική δραματική ταινία παραγωγής 2002 σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι. Το σενάριο έγραψε ο Ντέιβιντ Χέαρ και είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ, ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Κάνινγκαμ. Πρωταγωνιστούν οι Μέριλ Στριπ, Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν κ.ά. Ταινία που χάρισε στη Νικόλ Κίντμαν το όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου και 9 άλλες υποψηφιότητες.

Το πνεύμα της Βιρτζίνια Γουλφ με όχημα το αριστούργημά της «Κα Ντάλογουεϊ», ενώνει τη μοίρα τριών γυναικών που ζουν σε διαφορετικές εποχές (1920, 1950 2000) και ο Στίβεν Ντάλντρι εξετάζει το παρελθόν και το παρόν σε ένα ανείπωτο συναισθηματικό έπος. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Κάνινγκχαμ, το σενάριο του Ντέιβιντ Χέιρ δίνει φωνή σε τρεις σπουδαίες ηθοποιούς, Κίντμαν, Μουρ και Στριπ, χαρίζει το Όσκαρ στην πρώτη και μέσα από τις παράλληλες διαδρομές των ηρωίδων του, καταπιάνεται με την απόδραση από τα στεγανά και το πάθος για ζωή. Μία λέξη γένους θηλυκού.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στις 8.30 μμ στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων (Ειρήνης 19) με ελεύθερη είσοδο.

Σας περιμένουμε

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Η Γεύση του Κερασιού (Taste of cherry)

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ειρήνη. Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ …