Σινεμά στα Πεύκα: Οι μάγισσες του Zugarramurdi (Witching and Bitching)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με ένα αφιέρωμα δύο ταινιών στο σκηνοθέτη Alex de la Iglesia. Πρώτη ταινία

Witching and Bitching

Οι μάγισσες του Zugarramurdi

2013, Ισπανία, Γαλλία

Κωμωδία, φαντασίας

Το Witching & Bitching είναι μια ισπανική κωμωδία τρόμου του 2013 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Álex de la Iglesia.

Πρωταγωνιστούν οι Hugo Silva, Mario Casas και Carmen Maura.

Κέρδισε τα περισσότερα βραβεία στα 28α Βραβεία Goya με οκτώ νίκες στις δέκα υποψηφιότητες, κυρίως σε τεχνικές κατηγορίες.

Η υπόθεση αφορά μια ομάδα ανδρών που η συζυγική τους ζωή πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και τα οικονομικά τους το ίδιο. Τι κάνουν λοιπόν; Αποφασίζουν να ληστέψουν ένα ενεχυροδανειστήριο. Αλλά ο διαζευγμένος Jose, που τυγχάνει και επικεφαλής της ομάδας δεν υπολόγιζε πως η μέρα που διάλεξαν να κάνουν τη δουλειά είναι η μέρα που έχει αναλάβει να είναι με τον 8χρονο γιο του. Έτσι λοιπόν το πιτσιρίκι θα πρέπει να ακολουθήσει. Ναι μεν η ληστεία θα ολοκληρωθεί επιτυχώς σε αρχικό επίπεδο, δηλαδή θα φύγουν με 25000 χρυσές βέρες. Αλλά διάφορα αλλοπρόσαλλα περιστατικά θα τους οδηγήσουν σε ένα δάσος όπου η μαγεία κυριαρχεί, και εκεί θα πληρώσουν για την αποτυχία τους με το αντίθετο φύλο.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 8.30 μμ στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων (Ειρήνης 19), με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Η Γεύση του Κερασιού (Taste of cherry)

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ειρήνη. Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ …