ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα”, μετά την αργία του τριημέρου της αποκριάς και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, συνεχίζει με ένα νέο αφιέρωμα “Γυναίκες” και με την πρώτη ταινία

Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

Κωμωδία

Διάρκεια: 102′
Παραγωγή: Γαλλίας 2010
Παίζουν: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke, Lola Dueñas, Berta Ojea, Nuria Solé.
Σκηνοθεσία: Philippe Le Guay

Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ο Jean-Louis Joubert είναι ένας σοβαρός, αλλά νευρικός χρηματιστής, παντρεμένος με την Suzanne, μια ταξικά συνειδητοποιημένη γυναίκα και πατέρας δύο αλαζονικών εφήβων αγοριών, που βρίσκονται σε ένα οικοτροφείο. Αρκετά εύπορος, ζει μια σταθερή, αλλά βαρετή ζωή. Τουλάχιστον μέχρι, λόγω τυχαίων περιστάσεων, η Μαρία, η γοητευτική νέα υπηρέτρια της οικογένειας του Jean-Louis, τον κάνει να ανακαλύψει το διαμέρισμα των υπηρετριών στον έκτο όροφο του πολυτελούς κτιρίου που ο ίδιος κατέχει και ζει. Εκεί ζει μια ομάδα ζωηρών οικιακών βοηθών από την Ισπανία, που θα βοηθήσουν τον Jean-Louis για να ανοιχτεί σε ένα νέο πολιτισμό και μια νέα προσέγγιση της ζωής. Με την παρέα τους – και πιο συγκεκριμένα με την παρέα της όμορφης Μαρίας – ο Jean-Louis θα γίνει σταδιακά ένας άλλος άνθρωπος, ένας καλύτερος άνθρωπος.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ : Aspen Filmfest 2011 2η θέση Audience Favorite Feature. César Awards, France 2012 βραβείο Best Supporting Actress και υποψηφιότητες για Best Costume Design και Best Production Design. Scottsdale International Film Festival 2011 βραβείο Audience Award.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Μη χαμηλώνεις το βλέμμα (Never look away)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11 ΣΤΟ «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ» Mη χαμηλώνεις το βλέμμα (Never Look Away) Βραβείο …