ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Το τελευταίο ατού (Ace in the hole)

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με το νέο αφιέρωμα “Ο δημοσιογράφος στον κινηματογράφο”.

Πρώτη ταινία “Ace in the hole” (Το τελευταίο ατού) (1951) του Billy Wilder.

Ο ξεπεσμένος -λόγω ποτού και συμπεριφοράς- μεγαλοδημοσιογράφος Charles Tatum (Kirk Douglas) καταφτάνει στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, και βρίσκει δουλειά σε μία ταπεινή τοπική εφημερίδα. Το όνειρο του είναι να του τύχει η ευκαιρία, που θα κάνει το άστρο του να λάμψει πάλι με τέτοια δύναμη, που θα τον θέλουν πίσω όλες οι μεγάλες εφημερίδες στην Νέα Υόρκη.

Πράγματι, η τύχη του “χαμογελά” δημοσιογραφικά, όταν ανακαλύπτει ένα φουκαρά παγιδευμένο σε ένα ορυχείο. Είναι σχετικά εύκολο να διασωθεί, εάν ακολουθηθεί ο σωστός τρόπος διάσωσης…Υπάρχει όμως και ο “δημοσιογραφικός” τρόπος διάσωσης, πιο μακρόσυρτος και επίπονος, αλλά επικερδής για τον Tatum …Ποιον θα προτιμήσει;

Το έργο δείχνει το τί καθάρματα είναι οι δημοσιογράφοι και πώς η δίψα τους για “πρωτιά” ξεπερνάει κάθε ηθική και ανθρώπινη αξία.

Η εξαιρετική ερμηνεία του Douglas προσδίδει στιβαρότητα στο καλό έργο του μεγάλου σκηνοθέτη Billy Wilder, που μας επιτρέπει να μελετήσουμε την ανθρώπινη αναλγησία, όταν κύριο κριτήριο των επιλογών μας και των αποφάσεων μας είναι μόνο το προσωπικό όφελος.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20.30 στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων, με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …