Σινεμά στα Πεύκα: Η τελευταία παμπ (The Old Oak)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με ποιοτικές ταινίες.

Έτσι, λοιπόν θα δούμε την ταινία:

Η τελευταία παμπ

The old oak

Δραματική 113΄

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Βέλγιο

Υποψήφια ταινία για το Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Σενάριο: Πολ Λάβερτι

Παίζουν: Ντέιβ Τέρνερ, Έμπλα μαρί, Τρέβορ Φοξ, Κρις Μακγκλάντε, Κλερ Ρότζερσον, Νιλ Λάιπερ

Υπόθεση:

Η “Γέρικη βελανιδιά” είναι η τελευταία παμπ σε μια κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, η οποία έχει πληγεί από το κλείσιμο των ανθρακωρυχείων, ενώ υποδέχεται σχεδόν καθημερινά ομάδες προσφύγων από τον πόλεμο στη Συρία. Ο Τι Τζέι είναι ο καλόκαρδος ιδιοκτήτης της, ο οποίος αγωνίζεται να την κρατήσει ανοιχτή. Θα πιάσει φιλία με τη μαχητική και ιδεαλίστρια Γιάρα και δεν θα αργήσει να σταθεί ανάμεσα στους μόνιμους πελάτες του και τους αποδιοπομπαίους τράγους μιας συσσωρευμένης οργής, οι οποίοι έφτασαν εκεί από την άλλη άκρη της γης.

Πιστός στο ανθρωποκεντρικό, κοινωνικοπολιτικό σινεμά που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες, ο σπουδαίος Κεν Λόουτς αφηγείται με την εξαιρετική τελευταία του ταινία, άλλη μια αξέχαστη ιστορία ψυχικού μεγαλείου και αξιοπρέπειας.  Το “Η τελευταία παμπ”, χαρακτηριστικό δείγμα ενός κοινωνικά ευαισθητοποιημένου κινηματογράφου που δεν αδιαφορεί για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής του, προσεγγίζει με καίριο τρόπο το θέμα της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων, φέρνοντας τον νεορεαλισμό στο σήμερα, με απαράμιλλη δραματουργική δεξιοτεχνία και συγκλονιστική ανθρωπιά.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 8.30 μμ στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων (Ειρήνης 19), με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Η Γεύση του Κερασιού (Taste of cherry)

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ειρήνη. Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ …