ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Grupo 7 (αστυνομικό θρίλερ)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει το αφιέρωμα στο “Αστυνομικό θρίλερ τριών ηπείρων” με την ταινία “Grupo 7” του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ (2012), με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μάριο Κάσας, Ίνμα Κουέστα και Χοακίν Νουνέζ, η οποία έχει πάρει πολλά βραβεία.

Εξαιρετικά κομμένο και στυλιζαρισμένο, θρίλερ που δεν το περιμένει κανείς, είναι αυτή εδώ η Ιβηρική παραγωγή με υπόθεση που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στο επίκεντρο της πλοκής οι αστυνομικοί μιας επίλεκτης ομάδας που κινούνται στον υπόκοσμο, ώσπου οι προσωπικές τους επιδιώξεις ξεπερνούν την αρχική τους αποστολή.

Και δεν είναι τυχαίο πως η ταινία ακριβώς εκεί τοποθετεί το δράμα, στην πάλη δηλαδή ανάμεσα στους κύριους χαρακτήρες, τον σκληρό Ραφαέλ και τον φιλόδοξο Άνχελ, τους οποίους υποδύονται πειστικότατα ο Αντόνιο Ντε Λα Τόρε  και ο Μάριο Κάσας.

Γύρω από τον πυρήνα της αναπόφευκτης σύγκρουσής τους χτίζεται η δράση του φιλμ, που είναι ρεαλιστική και σε στιγμές καταιγιστική και έχει κινηματογραφηθεί με στυλ και φαντασία από τον Άλεξ Κάταλαν, που χρησιμοποιεί στατικές λήψεις για τις πιο ιδιωτικές στιγμές των χαρακτήρων, αλλά στέντικαμ και νευρική κίνηση στις σκηνές του δρόμου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ισορροπημένο αντι-ηρωικό crime φιλμ που δεν καταφέρνει μια τραγική υπέρβαση, αλλά υπογράφει ένα απολαυστικότατο και σκοτεινό θρίλερ.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.30 στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

Είσοδος ελεύθερη.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …