ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Γάμος αλά Ιταλικά

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ συνεχίζει με τη δεύτερη ταινία του αφιερώματος “έρωτας, κρίση, αγάπη, χορός”

“Γάμος αλά Ιταλικά”, με τη Σοφία Λόρεν και τον Μαρσέλο Μαστρογιάνι

H κλασική δραμεντί του Βιτόριο Ντε Σίκα και μία από τις καλύτερες στιγμές του ζεύγους Λόρεν-Μαστρογιάνι που έδωσαν σάρκα και οστά (κυρίως σάρκα) στο τί μπορεί να σημαίνει σέξι πρωταγωνιστικό ζευγάρι στο σινεμά. Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Εντουάρντο ντε Φίλιπο «Φιλουμένα Μαρτουράνο». Ο Ντομένικο είναι ένας ναπολιτάνος επιχειρηματίας με αδυναμία στις γυναίκες, ο οποίος ξεκινάει σχέση με τη Φιλουμένα, όταν αυτή είναι 17 χρονών – την εγκαθιστά σ’ ένα διαμέρισμα και της δίνει δουλειά σε ένα μαγαζί του. Τα χρόνια περνούν και η ερωτική τους σχέση περνάει από πολλές φάσεις και σκαμπανεβάσματα – μέχρι που η Φιλουμένα προσποιείται ότι αρρωσταίνει βαριά και εκείνος δέχεται να την παντρευτεί ετοιμοθάνατη. Η Φιλουμένα «ανασταίνεται» όμως και του αποκαλύπτει την ύπαρξη τριών παιδιών της, λέγοντάς του ότι ένα από αυτά -χωρίς να καθορίζει ποιο ακριβώς- είναι δικό του. Ο Ντομένικο έξαλλος με την απάτη της Φιλουμένας διαλύει τον γάμο, με τη συναίνεσή της, καθώς έχει βαρεθεί τους τρόπους του, αλλά μένει πλέον με το σαράκι του «ποιος είναι ο γιος του». Θα καταφέρει να τον βρει μόνος του, ή θα χρειαστεί την βοήθεια της Φιλουμένας;

Δυο υποψηφιότητες για Όσκαρ, δύο ακαταμάχητοι πρωταγωνιστές, μία κλασική, διαχρονική κομεντί.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων με ελεύθερη είσοδο.

Μετά την προβολή της ταινίας, θα πιούμε ένα κρασάκι, με εδέσματα που θα συνεισφέρουμε όλοι μας, για να ευχηθούμε καλές γιορτές.

Μην ξεχάσετε να φέρετε το πιάτο, το πηρούνι, το ποτήρι σας (γυάλινο ή πλαστικό πολλαπλής χρήσης), γιατί θέλουμε και μεις να συμβάλλουμε στη μείωση χρήσης του πλαστικού.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Το Μαύρο Άλογο (The dark horse)

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” συνεχίζει τις προβολές της με την ταινία …