Σινεμά στα Πεύκα: Carrington

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ “Σινεμά στα Πεύκα” αυτή την Κυριακή θα προβάλλει την ταινία

Carrington

Κάρινγκτον 1995

Αγγλική, έγχρωμη, βιογραφία

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Χάμπτον

Παίζουν: Έμα Τόμσον, Τζόναθαν Πράις

Η αγγλίδα ζωγράφος Ντορα Κάρινγκτον (Dora Carrington 1893 – 1932), που ήταν μέλος της Ομάδας Bloomsbury, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον ομοφυλόφιλο συγγραφέα Λάιτον Στρέιτσι (Lytton Strachey) το 1916. Η μακροχρόνια σχέση τους είναι το σεναριακό εύρημα τούτης της πανέμορφης ταινίας του Κρίστοφερ Χάμπτον. Η Κάρινγκτον, φύση φιλελεύθερη, ανοιχτόμυαλη και προοδευτική, ξεχώριζε από άλλους καλλιτέχνες της γενιάς της τόσο για την επιμονή της να μην παρουσιάζει τα έργα της σε εκθέσεις, όσο και για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, αφού στο ενεργητικό της καταγράφεται η σχέση της με την Henrietta Bingham, αλλά και με τον συγγραφέα Gerald Brenan, πέρα από την μακροχρόνια σχέση της με τον Στρέιτσι.

Σε τούτη την πανέμορφη ταινία ο Κρίστοφερ Χάμπτον διερευνά την βαθιά, αληθινή και σύνθετη όσο ελάχιστες άλλες ερωτική σχέση της Κάρινγκτον, με τον ομοφυλόφιλο Λάιτον Στρέιτσι. Σχέση δυνατή, αφού δύο μήνες μετά το θάνατο του Στρέιτσι από καρκίνο, τον Ιανουάριο του 1932, η Κάριγκτον θα αυτοπυροβοληθεί, μην βρίσκοντας πλέον κανένα νόημα στη ζωή.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20.30, στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων (Ειρήνης 19) με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Η Γεύση του Κερασιού (Taste of cherry)

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με υγεία, αγάπη και ειρήνη. Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ …