ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Το φθινόπωρο μιας αγάπης

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Το φθινόπωρο μιας αγάπης

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ στα πλαίσια του αφιερώματος «Μεγάλοι Ευρωπαίοι Δημιουργοί», παρουσιάζει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο Πεύκων το κλασικό ερωτικό δράμα του Ντέιβιντ Λιν «Το φθινόπωρο μιας αγάπης» (Βρετανία, 1949, έγχρωμη, 95′). Παίζουν: Αν Τοντ, Κλοντ Ρέινς, Τρέβορ Χάουαρντ

Η υπόθεση της ταινίας:

Η ηρωίδα της ιστορίας μας, η Μαίρη έχει πάει διακοπές μαζί με τον σύζυγό της στα χιονισμένα βουνά της Ελβετίας, δηλαδή τις Άλπεις και νομίζοντας ότι θα χαλαρώσει, αρχίζει να αναπολεί το παρελθόν της. Θυμάται την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1939 σε μία δεξίωση, όπου η ζωή της ανατράπηκε από τον ξαφνικό κεραυνοβόλο έρωτα με τον νεαρό καθηγητή Στίβεν Στράτον, κάτι που ενόχλησε λιγάκι τον σύζυγό της.

Πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια και ο καθηγητής Στίβεν, επισκέπτεται κι αυτός τις Άλπεις και μάλιστα κλείνει δωμάτιο ακριβώς δίπλα στο δωμάτιο της Μαίρης. Άραγε αυτό να οφείλεται σε σύμπτωση ή έγινε εσκεμμένα; Αυτό δεν μας το διευκρινίζει η ταινία, δυστυχώς! Κι έτσι ο έρωτας των δύο νέως ξαναφουντώνει.

Όσο παλιομοδίτικη και να φαίνεται η πλοκή, το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό, από αυτό που περιμένουμε να δούμε! Σε αυτή την ταινία, ο θεατής “ταξιδεύει”! Γιατί, αυτό που βλέπουμε είναι ονειρικές εικόνες κι ένας αγνός έρωτας, που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε. Εδώ απουσιάζει το μελό κι έχουμε να κάνουμε με τον έρωτα σε ένα πιο ντοκιμαντερίστικο στυλ. Δεν θα σας κουράσει.

Σας περιμένουμε, την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 8 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024