ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Το μπαρ

Πάμε και σινεμά και… μπαρ

Το «El bar», η νέα ταινία του Ισπανού καλτ σκηνοθέτη Álex de la Iglesia  είναι η δεύτερη ταινία του αφιερώματος στα σύγχρονα ισπανικά αστυνομικά θρίλερ, που θα προβάλει η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία / θρίλερ, στην οποία η δράση λαμβάνει χώρα εξολοκλήρου μέσα στο μπαρ του τίτλου. Είναι μια συνηθισμένη μέρα – κόσμος έρχεται και φεύγει, παραγγέλνει καφέ και φαγητό- μέχρι τη στιγμή που ένας πελάτης δολοφονείται ακριβώς μπροστά από το μπαρ…

Ο de la Inglesia φτιάχνει ένα θρίλερ καταστάσεων στην προσπάθειά του να εξερευνήσει τα όρια των ανθρώπων όταν βρίσκονται σε οριακές αν όχι ακραίες καταστάσεις επιβίωσης. Στο Μπαρ βλέπει κανείς πως αντιδρούν οι άνθρωποι όταν έχουν την υποψία ότι κάποιος είναι τρομοκράτης, πως αντιμετωπίζουν άτομα από την δική τους ή από ανώτερη ή κατώτερη κοινωνική τάξη, πως είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν ακόμα και αγαπημένα τους πρόσωπα ή να αδιαφορήσουν για το κοινό καλό όταν τίθεται ζήτημα προσωπικού τους συμφέροντος.

Πρωταγωνιστούν οι Κάρμεν Μάτσι, Μπλάνκα Σουάρες, Μάριο Κάσας.

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων. Είσοδος ελεύθερη.

Check Also

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην …