ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Ταξιδιάρικα Πουλιά

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ συνεχίζει τις προβολές της την Κυριακή 7 Μαΐου με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ

«Ταξιδιάρικα πουλιά» (Le Peuple Migrateur 2001)

Ντοκιμαντέρ, έγχρωμο

Διάρκεια: 103′

Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία – Γερμανία – Ισπανία – Ελβετία

Σκηνοθεσία: Ζακ Περέν

 

Περίληψη

Αυτό το συναρπαστικό και πανέµορφο ντοκιµαντέρ που χρειάστηκε τρία χρόνια και γυρίσµατα στις επτά ηπείρους για να ολοκληρωθεί, παρακολουθεί τα αποδηµητικά πουλιά σε ένα ταξίδι που πραγµατοποιούν κάθε χρόνο: αυτό της αναζήτησής τους για επιβίωση. Με εκπληκτική φωτογραφία που είναι εξ ολοκλήρου φυσική και καθόλου αλλοιωµένη από ειδικά εφέ, το ντοκιµαντέρ αυτό που βραβεύτηκε με Όσκαρ θα σας ταξιδέψει στη µαγεία του κόσµου των πουλιών.

Τα πουλιά που παρουσιάζονται είναι κυρίως τα μεγάλα αποδημητικά (χήνες, πελαργοί, κτλ.), λόγω ίσως και τεχνικών δυσκολιών με τα σμήνη των μικρότερων. Έχει όμως στο πρόγραμμα και χελιδόνια και αετούς μέχρι πιγκουΐνους. Ελάχιστα λόγια, σκηνές γλυκές, αξιαγάπητες, πικρές, σοκαριστικές, φυσικές και σκηνοθετημένες, αλλά πάντα μαγευτικές. Όλα παρεμβάλλονται για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του θεατή.

ΒΡΑΒΕΙΑ: Oscar 2003 Best Documentary Feature -Jacques Perrin, Academy Award for Best Documentary Feature «Best Editing» 27th César Awards, «Best Music», «Best Debut» και πολλά ακόμη (περίπου 10).

Την εκδήλωσή μας θα προλογίσει η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, δασολόγος-ορνιθολόγος, η οποία θα μας κάνει μια εισαγωγή στον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών.

Σας περιμένουμε σ’αυτό το μαγευτικό ταξίδι των πουλιών, την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 8 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

Η προβολή γίνεται και στο πλαίσιο της «Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού 2017 του Δήμου Νεάπολης-Συκεών».

Check Also

Σινεμά στα Πεύκα: Επόμενη προβολή

Λόγω των δυο τριημέρων, Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνει προβολή ταινιών κατά …