ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Ο υπνωτιστής

Ένας υπνωτιστής στη Στοκχόλμη

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, συνεχίζοντας το αφιέρωμά της στα σκανδιναβικά αστυνομικά θρίλερ, παρουσιάζει τη σουηδική ταινία του 2012 «Ο Υπνωτιστής», σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ με τους: Μίκαελ Πέρσμπραντ, Λένα Ολιν, Τομπάιας Ζιλίακους.

Το σκανδιναβικό θρίλερ, το οποίο βασίζεται στο παγκόσμιο best seller του Λαρς Κέπλερ που έχει μεταφραστεί σε 40 χώρες, σηματοδοτεί την επιστροφή, του υποψήφιου για 3 Όσκαρ σκηνοθέτη Λάσε Χάλστρομ (Chocolat, Θέα στον Ωκεανό), στη γενέτειρά του.

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ

Ηθοποιοί: Λένα Όλιν, Μίκαελ Πρέσμπραντ

Ένας αστυνομικός επιθεωρητής κι ένας ψυχίατρος ειδικευμένος στον υπνωτισμό συνεργάζονται για να ανακαλύψουν τον δολοφόνο μιας φιλήσυχης οικογένειας.

«Έχοντας περάσει τα πρώτα 40 χρόνια της ζωής μου στη Στοκχόλμη, την γνωρίζω αρκετά καλά και ελπίζω να κατάφερα να δημιουργήσω ένα κακόκεφο σκηνικό, προσπαθώντας να δώσω έμφαση στις λεπτομέρειες και την ατμόσφαιρα μιας χειμωνιάτικης Στοκχόλμης. Πάντα με ενδιέφεραν οι ιστορίες που σχετίζονταν με τις ανθρώπινες ψυχές. Η σχέση του υπνωτιστή με την οικογένειά του παίρνει μια δραματική διάσταση, εκφράζοντας παράλληλα μια ευαισθησία σε αυτή τη σκληρή ιστορία», δήλωσε για την ταινία ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

 

Η ταινία θα προβληθεί δωρεάν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

 

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024