ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Κυνηγοί κεφαλών

Ένας κυνηγός κεφαλών από τη Νορβηγία

Μετά το αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ, η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ παρουσιάζει ακόμη ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στα αστυνομικά θρίλερ του σκανδιναβικού σινεμά, ο οποίος εδώ και χρόνια όχι μόνο δίνει σπουδαίες ταινίες, αλλά αποτελεί και σχολή που επιχειρεί να αντιγράψει η εμπορική αμερικάνικη κινηματογραφική βιομηχανία.

Το κινηματογραφικό μας ταξίδι ξεκινά από τη\ Νορβηγία και την εξαιρετική ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ «Κυνηγοί Κεφαλών» του 2011 με τους: Άξελ Χένι, Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου, Mακόντι Λουντ κ.ά.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

«Κυνηγός» στελεχών για πολυεθνικές, ο Ρόγκερ ζει μια πολυτελή ζωή, την οποία συντηρεί κλέβοντας πολύτιμους πίνακες. Όλα θα αλλάξουν όμως, όταν θα επιχειρήσει να αποσπάσει έναν Ρούμπενς από έναν πρώην μισθοφόρο που έχει σχέσεις με τη γυναίκα του.

Πρόκειται για μια ιστορία με σφιχτοδεμένη πλοκή που αιχμαλωτίζει το βλέμμα του θεατή μέχρι την τελευταία στιγμή και του «κόβει την ανάσα» με τη θεαματική δράση του.

Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο-μπεστ σέλερ του Τζο Νέσμπο, συγγραφέα βραβευμένου και ιδιαίτερα γνωστού στη Βόρεια Ευρώπη για τα αστυνομικά του μυθιστορήματα.

Προτάθηκε για βραβείο BAFTA καλύτερης ταινίας και πήρε άλλα 8 βραβεία στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η ταινία θα προβληθεί δωρεάν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024