ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Οι φονιάδες

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ  με την προβολή της ταινίας «ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ», την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 8 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

Οι Φονιάδες (The Killers)

Βραβεία Laurel 1965 Υποψήφιο για Χρυσό Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού
Βραβεία BAFTA 1966 Βραβείο Καλύτερου Ξένου Ηθοποιού

Σκηνοθέτης: Donald Siegel
Σενάριο: Gene L. Coon
Παίζουν: John Cassavetes, Lee Marvin, Angie Dickinson, Ronald Reagan
Φωτογραφία: Richard L. Rawlings
Μοντάζ: Richard Belding
Μουσική: John Williams
Έτος: 1964
Είδος: Φιλμ Νουάρ

Σχετικά με το διήγημα του Ε. Χέμινγουεϊ “Οι φονιάδες”
«Οι Φονιάδες», διήγημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ για δύο επαγγελματίες δολοφόνους που πηγαίνουν σε μια μικρή πόλη να σκοτώσουν έναν διάσημο πρώην πυγμάχο, πρωτοδημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 1927 στο Scribner’s Magazine. Ο Χέμινγουεϊ αμείφθηκε με 200 δολάρια γι’ αυτό το διήγημα, το πρώτο έργο της ωριμότητάς του που δημοσιεύτηκε σε αμερικάνικο περιοδικό. Ο πρωτότυπος τίτλος ήταν “The Matadors”. Ο Χέμινγουεϊ συμπεριέλαβε το διήγημα αυτό στην συλλογή Men without Women (1927) και υπάρχει επίσης δημοσιευμένο στο The Nick Adams Stories (1972). Πρόκειται για ένα κείμενο που βρίσκεται σε πολλές ανθολογίες, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύφους και των θεμάτων που πραγματευόταν ο Χέμινγουεϊ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του. Αυτά τα θέματα αφορούν τη μηδαμινότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, τη συντροφικότητα των ανδρών και το αναπόφευκτο του θανάτου, ενώ ο συγγραφέας τα διαχειρίζεται, χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές κοφτές του προτάσεις, την αργκό και σχήματα λιτότητας.
Περίληψη
Ο Τσάρλι (Lee Marvin) και ο Λι (Clu Gulager) είναι καλοντυμένοι, επαγγελματίες δολοφόνοι, μισθωμένοι να σκοτώσουν τον πρώην ραλίστα Τζόνυ Νορθ (John Cassavetes) – που πλέον εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολείο για τυφλούς. Παρά το γεγονός ότι προειδοποιήθηκε εκ των προτέρων, ο Νορθ μένει άπραγος και επιτρέπει στα δύο άτομα να τον σκοτώσουν. Κατόπιν, ο Τσάρλι, ο παλαιότερος και ο πιο πεπειραμένος από τους δύο, προβληματίζεται για την υπόθεση. Αυτός και ο Λι αποφασίζουν να ανακαλύψουν τους ανθρώπους που ήξεραν τον Νορθ και να ανακαλύψουν γιατί το θύμα τους δεν απέδρασε, όταν είχε τη δυνατότητα. Έτσι, ….. η συνέχεια επί της οθόνης.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στις 8 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024