ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι…

Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι…

Η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ «Σινεμά στα Πεύκα» συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά θα προβάλει την κωμωδία «Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι», του Ρομπέρτο Μπενίνι με τους: Στεφανία Σαντρέλι, Ρόμπερτο Μπενίνι, Ουόλτερ Ματάου, Τζον Λούρι.

Ένας Αμερικανός ιερέας στη Ρώμη (Ουόλτερ Ματάου) εξορκίζει μια δαιμονισμένη, αλλά του προκύπτει ένας φοβισμένος διαβολάκος (Μπενίνι) που τον ακολουθεί παντού, θέλοντας να γνωρίσει από κοντά τις χαρές της γήινης ζωής.

Ο Ματάου και ο Μπενίνι είναι ιδανικοί ως επιλογές για τους ρόλους τους και οι διάλογοι μεταξύ τους είναι απολαυστικοί, κάνοντας τη συγκατοίκησή τους πραγματικά παράξενα φυσιολογική, με ένα μεταφυσικό τρόπο.
Δεν πρόκειται να δει κανείς σε αυτή την ταινία, κέρατα, ουρές και άλλα εφέ, καθώς δε σπαταλήθηκαν καθόλου χρήματα για κάτι τέτοιο, που άλλωστε δεν ήταν απαραίτητο. Όλα τα «διαβολικά» στοιχεία της ταινίας είναι δοσμένα μέσα από διαλόγους, ηθοποιία και μερικούς καθρέφτες. Παρόλο που το παίξιμο του Μπενίνι ακολουθεί μια μανιέρα, όπως άλλωστε απαιτεί και ο ρόλος που δεν είναι και ο πιο πολυδιάστατος, συνδυασμένο με τη σοβαρότητα και στωικότητα του Ματάου, αποτελούν δυο πολύ καλούς λόγους για να δει κανείς την ταινία, αν έχει διάθεση να δει μια καλή κωμωδία, που όμως δε χάνει την ευκαιρία να σατιρίσει με έξυπνο τρόπο κάποιες θρησκευτικές και κοινωνικές αντιλήψεις των καθολικών.

Η ταινία θα προβληθεί στις 21 Μαΐου στις 21.00 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και συγκέντρωση συμπαράστασης των συμπολιτών μας που υπερασπίστηκαν τα δέντρα της Ρωμαϊκής Αγοράς με τα σώματά τους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ στηρίζει το “Δίκτυο για το αστικό πράσινο SOSε τα δέντρα” στον …