ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Εμείς και η Τζούλια

«Εμείς και η Τζούλια». Μια ταινία έκπληξη

Και όμως, γυρίζονται ακόμη σπουδαίες ιταλικές κωμωδίες. Με μία τέτοια ταινία του 2015(!) θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα της κινηματογραφικής μας λέσχης στο ιταλικό σινεμά.

Πρόκειται για την ταινία «Εμείς και η Τζούλια» του Εντουάρντο Λέο με τους Λούκα Αρζεντέρο, Άννα Φολιέτα και Εντουάρντο Λέο.

Eίναι μια ιταλική σουρεαλιστική κωμωδία που βασίζεται στο βιβλίο Alfa Romeo 1300 and Other Miracles του Fabio Bartolomei. Η ιστορία 3 αποτυχημένων 40άρηδων που αποφασίζουν να συνεργαστούν σε μια αγροτουριστική μονάδα.  Την αρχική ομάδα πλαισιώνουν ένας αμετανόητος κομμουνιστής παραγωγός τηλεοπτικών διαφημίσεων και μια έγκυος. Αργότερα προστίθενται οι διάφοροι μαφιόζοι της περιοχής. Καταλυτικό ρόλο παίζει κι ένας μαύρος – φύλακας άγγελος – που τους βοηθάει σε πολλές δύσκολες στιγμές. Η Guilia, μια Alfa Romeo, αποτελεί το κεντρικό στοιχείο της ταινίας όπου όλα γυρίζουν γύρω της.
Η ταινία χαρακτηρίζεται από τους γρήγορους διαλόγους της, την πρωτότυπη ιστορία, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις και την ωραία φωτογραφία. Η μουσική απλά υπέροχη, οι ηθοποιοί στα καλύτερά τους. Μορφάρες όλοι. Χωρίς σκηνικά και κοστούμια.

Η ταινία εστιάζει σε δύο θέματα σύμφωνα με τον Edoardo Leo:
α) την αλλαγή του τρόπου ζωής, δηλαδή το πως ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει το σχέδιο Β στη ζωή του – ποτέ δεν είναι αργά – και
β) στο θέμα της προστασίας επί χρήμασι και συγκεκριμένα από την ιταλική Μαφία.

Η ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία θα προβληθεί την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.00 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων με ελεύθερη είσοδο.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024