ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Διαζύγιο αλά ιταλικά

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

Ένα σατανικό διαζύγιο αλά Ιταλικά

Συνεχίζεται το αφιέρωμα της κινηματογραφικής λέσχης του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ «Σινεμά στα Πεύκα» με την βραβευμένη ταινία του Πιέτρο Τζέρμι «Διαζύγιο αλά Ιταλικά», του 1961 με τους Mαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ντανιέλα Ρόκα, Στεφανία Σαντρέλι.

Η ταινία απέσπασε Όσκαρ Σεναρίου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας και Α΄ ανδρικού ρόλου, ΒΑFTA Καλύτερου Ξένου Ηθοποιού, Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας στο Φεστιβάλ Κανών.

«Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι ζει σε έναν ασφυκτικό γάμο εδώ και 12 χρόνια και το μυαλό του ψάχνει τρόπους να απαλλαγεί από τη γυναίκα του. Όταν ερωτευθεί την πανέμορφη νεαρή ανιψιά του και δει ότι υπάρχει ανταπόκριση, θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: θα βρει ένα θύμα να ερωτευτεί τη γυναίκα του, να τους πιάσει επ’ αυτοφόρω και έτσι, ως κερατάς, να αποδώσει δικαιοσύνη εν βρασμώ ψυχής αλά… ιταλικού νότου!

Αυτό θα είναι το Διαζύγιο αλά ιταλικά. Μια κωμική ταινία του Πιέτρο Τζέρμι που σε κερδίζει με τη δήθεν σοβαροφάνειά της, την κριτική στα ήθη του ιταλικού νότου και την ενδιαφέρουσα πλοκή. Φοβερή και η σκηνή που όλο το χωριό πηγαίνει στο σινεμά να δει την αφορισμένη από τον δεσπότη ταινία Dolce vita στην οποία έπαιζε πάλι ο Μαστρογιάνι. Αν και όλο το χωριό πήγε να ενημερωθεί για τα… τεκταινόμενα στη Ρώμη και τα κάλλη της Ανίτα Έκμπεργκ».

Ζήσης Μπαρτζώκας

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων, με ελεύθερη είσοδο.

 

Check Also

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην …