ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ: Αόρατος επισκέπτης

Σινεφίλ των Πεύκων… ola

Mε ένα αφιέρωμα στα καινούργια ισπανικά αστυνομικά θρίλερ συνεχίζει τις προβολές της η κινηματογραφική λέσχη του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

Η εκκίνηση γίνεται με το αγωνιώδες θρίλερ «Αόρατος Επισκέπτης» («Contratiempo»), σε σενάριο και σκηνοθεσία του Οριόλ Πάουλο με τους Μάριο Κάσας, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο και Μπάρμπαρα Λένι.

Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα. Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πώς βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει. Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τί έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Με περισσότερα από 500.000 εισιτήρια, η ταινία αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες ισπανικές ταινίες του φετινού ισπανικού box office.

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ είναι ένα δικαστικό θρίλερ. Αντλεί έμπνευση από ταινίες που έχουν σχέση με δολοφονίες που συμβαίνουν σε κλειστά δωμάτια, είδος στο οποίο διέπρεψαν συγγραφείς, όπως οι Edgar Allan Poe, Agatha Christie, John Dickson Carr, Sir Arthur Connan Doyle. Όμως η ταινία καταπιάνεται με πολλά περισσότερα από την απλή επίλυση ενός αινίγματος. Εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε ακραίες καταστάσεις και επιδιώκει να καταδείξει τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες αποφάσεις, όταν λαμβάνονται υπό πίεση. Δημιουργεί μία ασφυκτική ατμόσφαιρα και μας ταξιδεύει σ’ ένα κινηματογραφικό είδος – τις ταινίες μυστηρίου- που τα τελευταία χρόνια κινδυνεύει να επισκιαστεί από τις ταινίες τρόμου.

Η ταινία θα προβληθεί –με ελεύθερη είσοδο- στις 10 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο πρώην δημαρχείο Πεύκων.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024