ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ αφιέρωμα γαλλικό σινεμά: “Γυμνοί στον ήλιο”

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ

«Γυμνοί στον ήλιο»

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ και σε συνέχεια του αφιερώματος στο Γαλλικό σινεμά, θα προβληθεί η ταινία «Γυμνοί στον ήλιο».

Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν

Μουσική: Νίνο Ρότα

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Μορίς Ρονέ, Μαρί Λαφορέ, Μπίλι Καρνς

Βραβείο ‘Εντγκαρ καλύτερης ξένης ταινίας

 

Εξαιρετική, κομψή και κυνική μεταφορά του μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ “Το παιχνίδι του Ρίπλεϊ”. Ο Ρενέ Κλεμάν μένει πιστός στους σαρκαστικούς τόνους της συγγραφέα, ο Νίνο Ρότα υπογράφει ένα υποβλητικό σάουντρακ, “όλα τα λεφτά” όμως είναι ο Αλέν Ντελόν, σε μια γεμάτη ασυγκράτητο ερωτισμό ερμηνεία.

«Πάθος στις 10. Ζήλεια στις 11. Φόνος το μεσημέρι.» Όπως σε κάθε ταινία που έχει χρησιμοποιήσει ως έμπνευση μία από τις περιπέτειες του Τομ Ρίπλεϊ, τον αμοραλιστή ήρωα της Πατρίτσια Χάισμιθ, έτσι και στο «Γυμνοί στον Ηλιο» το κοινώς λεγόμενο «πρώτο επίπεδο» της δράσης αποτελείται από μία ίντριγκα. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του «Ταλαντούχου κύριου Ρίπλεϊ», από τον Ρενέ Κλεμάν, είναι ένα μεγαλούργημα (σαφώς ανώτερο από την εκδοχή του Μιγκέλα), πολυεπίπεδο στην προβληματική του, ηδονικά εκμηδενιστικό στην αίσθηση που αποπνέει. Στους βασικούς ρόλους βρίσκονται τρεις λαμπεροί και κλασσικοί πια ηθοποιοί που η πατίνα του χρόνου δεν τους αγγίζει, αντίθετα δίνει μια άλλη διάσταση στην παράξενη ιστορία του ιδιότυπου δολοφόνου Ταμ Ρίπλευ. Με κύρια συστατικά το έγκλημα και την καταδίωξη, κι επικουρικά τη μοναξιά και μια ακαθόριστη ψυχοπαθολογία, σε μια ταινία που λειτουργεί ως μαγική εικόνα. Για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τη μαγική εικόνα;….

Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 8 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων (Ειρήνης 19)

Είσοδος δωρεάν.

Σας περιμένουμε.

Check Also

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νεάπολης-Συκεών – 24 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2024