Πεύκων Περι… Συλλογές – Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων

Το πρόγραμμα   Εθελοντισμού  από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών ξεκίνησε για Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής με πρόταση να πραγματοποιηθούν και στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκων. Έγινε πρόταση για αυτά τα μαθήματα στη Συγγραφέα Μαίρη Φιλιππίδου- Κατσανίδου.  Έτσι ξεκίνησαν  οι συναντήσεις.

Μια ομάδα – παρέα, που μετά από κάποιες άτολμες αρχικά προσπάθειες, θέλησαν να γίνουν με τον δικό τους τρόπο συγγραφείς. Με τεχνική εξάσκηση αποκτήθηκε η δεξιότητα. Κατόπιν  ξεσηκώθηκαν ιδέες, ιστορίες, αναμνήσεις και με τόλμη, έστω και αν εκτεθούν λόγω της απειρίας τους, λύθηκαν τα χέρια  αφήνοντας τα μοναδικά τους αποτυπώματα πάνω στο λευκό χαρτί. Οι λέξεις είναι ανεξάντλητες.  Όμως η περι…συλλογή τους, καταφέρνει να δημιουργεί λογοτεχνικές μοναδικές ιστορίες. Η μεταφορά τους κατόπιν  σε βιβλίο ολοκληρώνεται με χαμόγελο για το αποτέλεσμα.

Οι 12  συμμετέχοντες ασκούμενοι συγγραφείς:

Αδαμίδου   Ελένη * Ασβεστά  Σοφία * Βαρσάμη  Μαρία *

Βοζανά  Βασιλική * Κοκκινάκη  Ελένη * Κολλιοπούλου Αγγελική

Παπαγεωργίου Μιχάλης * Πάσχου  Βούλα * Ρούσσης  Μιχάλης

Σκαρογιάννη Νέλλη * Χατζούδη Κωνσταντίνα * Ψαλτοπούλου Χαρίκλεια

 

Υ.Σ  Ένα μεγάλο μπράβο εύχομαι στους  συγγραφείς για την εξαιρετική επιμέλεια και προσπάθειά τους. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να γίνει αφετηρία της πορείας τους μέσα στον κόσμο της συγγραφής.

Μαίρη Φιλιππίδου – Κατσανίδου

——————-

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ορισμένα κείμενα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου και άλλα στο έντυπο περιοδικό ΠΕΥΚΟ-ΟΡΑΜΑ, όταν αυτό εκδίδεται.

Check Also

“Έφυγε” από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του πρώην Δήμαρχου Πεύκων Στέλιου Συμεωνίδη, που έφυγε απρόσμενα …